Iohannis: Nu am de gand sa preiau rolul Opozitiei. Daca aduna destule voturi, vom avea alt guvern

Marti, 31 Martie 2015, ora 20:38
955 citiri
Iohannis: Nu am de gand sa preiau rolul Opozitiei. Daca aduna destule voturi, vom avea alt guvern

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca nu are de gand sa preia rolul Opozitiei, fiind sarcina PNL sa stranga numarul de parlamentari necesar pentru a trece o motiune de cenzura.

"Guvernul nu s-a schimbat in esenta, decat in anumite pozitii, care s-au eliberat datorita unor proceduri, care nu au pus Guvernul in niciun fel de lumina buna. Ma refer, de exemplu, la fostul ministru de Finante, care este cercetat de procurori. Din acest motiv a trebuit sa plece si a venit alta persoana in loc.

Nu astept de la acest guvern sa devina mai eficient. Cand va veni, insa, alt guvern este o intrebare care trebuie pusa, in esenta, partidelor politice si trebuie pusa in Parlament.

Eu nu am de gand sa preiau rolul Opozitiei. Eu raman si ma rezum la rolul de presedinte. Daca Opozitia va reusi sa adune suficiente voturi pentru a trece o motiune de cenzura, vom avea alt guvern. Daca nu va reusi, atunci vom avea alt guvern dupa alegerile parlamentare din 2016", a declarat Klaus Iohannis, intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni tinuta cu ocazia implinirii a 100 de zile de mandat.

Iohannis: Nu ma joc cu legile tarii noastre. Nu folosesc prerogativa presedintelui ca sa ma rafuiesc cu cineva

Intrebat daca isi mai doreste un guvern al sau, asa cum declarase in campania electorala, actualul sef al statului a spus ca orice presedinte isi doreste un "guvern al lui", cu care sa poata colabora.

"De exemplu (...) eu mi-as fi imaginat ca un guvern care vrea sa lucreze cu mine, inainte sa prezinte modificari semnificative la Codul Fiscal, vine la mine, mi le prezinta, le discutam si vedem cum se pot pune in practica. Or, acest lucru nu s-a intamplat, cum si in alte chestiuni Guvernul a considerat ca poate sa mearga mai departe fara sa se consulte cu presedintele (...)

Nu doresc sa fac treaba Guvernului, cum nici nu doresc (...) sa vad de treaba altuia, dar cred ca un guvern care doreste sa lucreze cu presedintele informeaza sau consulta, de la caz la caz, pe presedinte in chestiuni care sunt importante pentru tara", a mai explicat Klaus Iohannis.

C.B.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: Ziare.com