Iohannis: Nu imi imaginez alte metode de schimbare a Guvernului decat cele democratice

Vineri, 24 August 2018, ora 23:17
4297 citiri
Iohannis: Nu imi imaginez alte metode de schimbare a Guvernului decat cele democratice
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele Klaus Iohannis declara ca nu isi imagineaza alte metode de schimbare a Guvernului decat cele democratice, respectiv prin motiune de cenzura sau prin alegeri.

"Cu siguranta ca acest Guvern isi va termina, candva, mandatul, mai repede sau mai tarziu, asta decid romanii, prin alegeri. Nu imi imaginez alte metode de schimbare a unui Guvern decat cele democratice, adica prin motiune de cenzura sau prin alegeri, dar in oricare dintre variante este bine ca toata lumea sa fie pregatita.

Imaginati-va ce abordare gresita ar avea opozitia daca nu s-ar pregati pentru guvernare. Ca pana la urma asta inseamna democratia, alternanta la guvernare. Si evident ca toata lumea trebuie sa se pregateasca, nu doar pentru alegeri, ci si pentru a guverna", a raspuns presedintele dupa sedinta liberalilor, intrebat cand va fi schimbat Guvernul.

Intrebat daca la sedinta a cerut ca luptele interne sa inceteze in interiorul PNL, Iohannis a spus ca a adresat liberalilor cateva ganduri si idei pozitive.

"Cred ca PNL este un partid in consolidare si cu siguranta cat de consilidati si cat de bine se vor prezenta vom vedea in alegerile care urmeaza, 2019 - 2020", a spus Iohannis.

La randul sau, liderul PNL, Ludovic Orban ca presedintele a avut cateva solicitari pe care le-a formulat si la Consiliul National.

"Sa apropiem cat mai mult partidul de cetateni, sa institutionalizam dialogul permanent intre alesi, indiferent ca sunt la nivel national, judetean sau local si cetatenii romani, sa fie un dialog permanent intre cei alesi si cetateni. De asemenea, (ne-a cerut - n.r.) fie sa comunicam mai bine solutiile pe care le-am prezentat pana astazi, fie sa identificam solutii solide pentru problemele mari cu care se confrunta Romania astazi.

Ne-a transmis mesajul de a fi foarte implicati, extrem de prezenti si de a incerca sa aducem in atentia publica cat mai multe teme care sunt relevante pentru societatea romaneasca si care sa permita cu adevarat o continuare a unei alternative solide la ceea ce se intampla astazi in Romania", a spus Orban.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Klaus Iohannis Guvern Dancila , #presedinte