Iohannis nu mai merge la Berlin - de ce si-a amanat intalnirea cu Merkel (Video)

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 15:39

   

Iohannis nu mai merge la Berlin - de ce si-a amanat intalnirea cu Merkel (Video)
Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a anuntat vineri ca nu va mai efectua vizita oficiala in Germania ce era programata pentru data de 11 februarie.

Iohannis ar fi trebuit sa aiba discutii la Berlin, miercuri, cu Angela Merkel si cu presedintele Parlamentului german. El a ales insa sa amane aceasta deplasare avand in vedere ca tot miercuri vor avea loc funeraliile fostului presedinte Richard von Weizsacker.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, si-a amanat vizita oficiala in Republica Federala Germania, in semn de respect fata de funeraliile fostului presedinte Richard von Weizsacker, care sunt organizate pe 11 februarie a.c., data la care fusese programata si vizita oficiala. Vizita presedintelui Romaniei la Berlin va avea loc la o data care urmeaza sa fie stabilita ulterior", se arata in comunicatul remis de Administratia Prezidentiala.

Seful statului va face insa alte deplasari saptamana urmatoare. El va efectua pe 10 februarie o vizita la Paris, unde va avea intalniri cu presedintele francez Fracois Hollande si cu premierul Manuel Valls, iar pe 12 februarie va participa la Reuniunea informala a sefilor de stat si de guvern din statele UE ce va avea loc in cadrul Consiliului European, la Bruxelles.

Totodata, Iohannis a fost invitat sa participe si la summit-ul Partidului Popular European (PPE), care va avea loc la Bruxelles, pe 12 februarie, inaintea Consiliului European.


A.S.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4646 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
"de ce si-a amanat intalnirea cu Merkel"
e .. de ce .. campania sa terminat !
merkel are treburi mai serioase acum !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor