Iohannis: Nu mi-a fost si nu imi este frica de suspendare. Nici de CCR

Joi, 22 Noiembrie 2018, ora 14:19
6239 citiri
Iohannis: Nu mi-a fost si nu imi este frica de suspendare. Nici de CCR
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca nu ii este frica de suspendare si nici de CCR, in cazul in care PSD decide sa sesizeze la Curte un conflict institutional legat de remanierea guvernamentala.

"Da, nu stiu ce conflict vor dumnealor sa invoce, dar eu i-as invita ca, in loc sa continue acest carusel, sa mai munceasca putin in Guvern. Este rezonabil sa ne asteptam sa mai si guverneze, nu doar sa schimbe ministri toata ziua, buna ziua", a precizat Iohannis cand un jurnalist i-a adus la cunostinta ca social-democratii vor incerca sa invoce un conflict la CCR in caz ca refuza sa accepte noile propuneri de ministri.

Intrebat daca nu ii este teama ca se va ajunge la Curtea Constitutionala sau chiar la suspendare, seful statului a raspuns negativ.

"Asta cu suspendarea devine ceva comun. Nu mi-a fost si nu imi este teama de asa ceva si nici de Curtea Constitutionala. Toate actiunile mele se incadreaza in cadrul constitutional. Ca nu le convine - asta este posibil, dar nicio actiune a mea nu s-a situat in afara cadrului constitutional, indiferent cum interpreteaza unul sau altul", a venit replica presedintelui.

Amintim ca, marti, presedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Liei Olguta Vasilescu la Ministerul Transporturilor si pe cea a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltarii.

Dupa ce presedintele a refuzat sa ii revoce pe Paul Stanescu de la Ministerul Dezvoltarii si pe Lucian Sova de la Ministerul Transporturilor, deputatul Eugen Nicolicea a anuntat ca PSD ar putea sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei cu un conflict juridic intre puteri.

Intrebat ce poate face PSD in aceasta situatie, Nicolicea a spus ca deocamdata poate sa analizeze, dar ca e posibil sa se mearga la CCR pentru clarificare, avand in vedere ca nu exista un precedent.

Iata detalii aici - PSD pregateste o sesizare la CCR dupa refuzul lui Iohannis pe remaniere

Ulterior, miercuri seara, social-democratii s-au reunit intr-o noua sedinta a Comitetului Executiv National, pentru a stabili alte propuneri, iar cu unanimitate de voturi s-a stabilit ca Lia Olguta Vasilescu sa fie nominalizata pentru Ministerul Dezvoltarii, iar Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor.

Iohannis a declarat astazi ca nu are de gand sa mai accepte vreo schimbare de ministri pana dupa 1 Decembrie.

Citeste aici detalii Iohannis, despre noii ministri propusi de PSD: Pana dupa 1 Decembrie nu se va schimba nimic!

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Klaus Iohannis suspendare PSD, #Iohannis frica suspendare , #presedinte