Iohannis: Nu numai terorismul, dar si coruptia ameninta securitatea nationala. Ce "sondaj" a lansat pe Facebook

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 14:00
4434 citiri
Iohannis: Nu numai terorismul, dar si coruptia ameninta securitatea nationala. Ce "sondaj" a lansat pe Facebook

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu numai terorismul, dar si coruptia reprezenta amenintari la adresa securitatii nationale, insistand asupra faptului ca si procurorul general trebuie sa faca parte din Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

Ba seful statului chiar lanseaza o dezbatere pe acesta tema.

"Nu numai terorismul, dar si coruptia si crima organizata reprezinta amenintari la adresa securitatii nationale a oricarui stat, iar procurorii se afla in prima linie a luptei impotriva retelelor ilegale de orice fel. Am lansat recent o tema de dezbatere: ar trebui sau nu sa participe si procurorul general la sedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii?", a scris pe Facebook Klaus Iohannis, declaratia fiind facuta initial intr-o emisiune Adevarul Live.

Postarea de pe reteaua de socializare a sefului statului roman vine la o zi dupa sangerosul atentat din Paris, comis la redactia reviste satirice Charlie Hebdo, in urma caruia 12 oameni au murit.

Seful statului va merge joi, ora 14:30, la Ambasada Frantei din Bucuresti, pentru a semna in cartea de condoleante, in semn de omagiu pentru victimele atacului.

Atentat la Paris: Carte de condoleante la Ambasada Frantei la Bucuresti. Ponta a semnat deja

Klaus Iohannis a declarat marti ca procurorul general al Romaniei ar trebui sa fie membru al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Ponta isi anunta sprijinul pentru Iohannis: Cred ca este o idee corecta

Ulterior, miercuri, seful statului a revenit cu unele lamuriri legate de apartenenta procurorului general la CSAT.

Iohannis explica de ce vrea procurorul general in CSAT si ridicarea MCV (Video)

El a mentionat ca, in acest moment, in Romania "lupta anticoruptie si impotriva crimei organizate tin de securitatea nationala", iar Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se ocupa si de acest domeniu.

In plus, presedintele a subliniat ca, din moment ce in CSAT se regaseste ministrul Transporturilor, "lucrurile de care se ocupa procurorul general sunt cel putin la fel de importante".

"Sper sa prindem zilele in care sunt atat de putini corupti incat nu mai constituie o problema de securitate nationala", a adaugat Iohannis.

D.T.

Citeste si:
Deputat PNL susținător al lui Cîțu, scos de pe grupul de WhatsApp al filialei pro-Orban. Parlamentarul a întrebat despre finanțarea campaniei interne
Deputat PNL susținător al lui Cîțu, scos de pe grupul de WhatsApp al filialei pro-Orban. Parlamentarul a întrebat despre finanțarea campaniei interne
Deputatul PNL Cristian Băcanu, cel care la începutul lunii iulie a pierdut alegerile pentru șefia filialei PNL Sector 5 în fața candidatului pro-Orban Dan Meran, a fost scos de pe grupul de...
Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile după congres SURSE
Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile după congres SURSE
Premierul Florin Cîțu le-a transmis liderilor PNL din țară că va rămâne la Palatul Victoria în fruntea unui guvern minoritar, dacă USR PLUS nu va reface coaliția de dreapta, susțin surse...
Sursa: Ziare.com