Iohannis: Nu putem sa trimitem clasa politica acasa. Putem, insa, sa reformam partidele

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 14:58
5693 citiri
Iohannis: Nu putem sa trimitem clasa politica acasa. Putem, insa, sa reformam partidele
Foto: Ziare.com

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, la intalnirea cu organizatia de femei a noului PNL, ca nu se poate trimite acasa clasa politica actuala, pentru a se scoate din sertar o clasa politica de rezerva, dar ceea ce se poate face, insa, este reformarea partidelor politice.

"Votul din 2 si 16 noiembrie a aratat ca oamenii asteapta altfel de politica. Dar o altfel de politica poate fi facuta numai de altfel de partide. Noi nu putem sa trimitem clasa politica acasa si sa o scoatem din sertar pe cea de rezerva, fiindca nu exista asa ceva. Dar putem sa facem un lucru foarte bun si simplu: sa reformam partidele in asa fel incat sa functioneze mai bine, mai transparent, mai aproape de cetatean", a spus Iohannis.

Iohannis lauda femeile din PNL: Ati inteles politica mai rapid, mai bine si mai profund

El a spus ca politicianul este cel care are viziunea, nu alegatorul, si a insistat asupra faptului ca intre politician si alegator sa existe o conexiune mult mai profunda, transparenta si empatica decat pana in prezent.

"Asta nu inseamna ca trebuie sa facem numai ce ne cer oamenii concret. Alegatorul nu vine cu viziune. Cu viziune vine polticianul. Dar conexiunea intre politician si alegator trebuie sa fie mult mai profunda, mult mai transparenta, mult mai empatica si atunci va asigur ca veti avea, dumneavoastra, doamnele, impreuna cu PNL, un succes foarte mare", a spus Iohannis.

El a precizat ca votul de la alegerile prezidentiale mai arata, pe de alta parte, si faptul ca cetateanul are un foarte ridicat nivel de asteptare cu privire la politician.

"Pe de cealalata parte, (votul - n.red.) arata ceva ce trebuie sa aprinda un semnal de alarma al oricarui poltiician: arata un nivel de asteptare farte mare. Si atunci trebuie sa devenim atat de buni incat satisfacem acest nivel de asteptare", a mai spus Iohannis.

#Iohannis clasa politica, #Iohannis reforma partide , #presedinte