Iohannis nu se teme de suspendare si nu renunta la criteriile de integritate

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 12:32
17268 citiri
Iohannis nu se teme de suspendare si nu renunta la criteriile de integritate
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

In contexul in care voci din PSD au amenintat ca ar putea demara procesul de suspendare a presedintelui, Klaus Iohannis a sustinut ca nu se teme si nu va renunta la principiile sale de integritate cand va desemna un premier.

Liderul PSD Alba, Ioan Dirzu, a declarat luni ca social-democratii iau in calcul suspendarea presedintelui, daca Iohannis va refuza propunerea lui Liviu Dragnea pentru functia de premier.

Intrebat marti, intr-o conferinta de presa, daca se teme de acest demers de suspendare, cu care ameninta PSD, Iohannis a raspuns sec: "Nu ma tem de niciun demers politic legitim".

Cat despre criteriile anuntate pentru desemnarea viitorului premier, Iohannis a spus si azi ca si le mentine, iar ele nu depind de legea din 2001 care interzice unui condamnat penal sa devina ministru sau premier.

"Criteriile de integritate le-am enuntat inainte de campania electorala ca sa fie cunoscute si sa nu avem discutii dupa", a spus presedintele.

Iata de ce Liviu Dragnea nu ar putea fi premier

Intrebat de presa daca va renunta la aceste principii in cazul in care Parlamentul modifica legea respectiva, Iohannis a raspuns: "Nu am conditionat criteriile de integritate de nicio lege. Dar da, legea exista din 2001 (...) Nu discutam acum despre aceasta lege, e o chestiune secundara".

Amintim ca in campania electorala presedintele a subliniat in mai multe randuri ca nu va nominaliza dupa alegeri un premier cu probleme in justitie. Liviu Dragnea, numele care se afla pe buzele tuturor social-democratilor dupa victoria categorica a PSD din alegeri, este condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare, in Dosarul Referendumul.

#Iohannis premier Dragnea, #Iohannis suspendare PSD, #Iohannis premier penal , #presedinte