Iohannis pagubeste statul cu 1,2 milioane de euro ca sa isi renoveze vila - acuzatie PMP

Marti, 16 Iunie 2015, ora 08:02
8651 citiri
Iohannis pagubeste statul cu 1,2 milioane de euro ca sa isi renoveze vila - acuzatie PMP

In curand presedintele Klaus Iohannis se va putea muta in sfarsit in Vila Lac 3, resedinta prezidentiala care i se cuvine, ceea ce va costa insa statul roman 1,2 milioane de euro. Cel putin asta sustine liderul PMP, Gelu Visan, care a dezvaluit costurile renovarii locuintei oficiale.

Gelu Visan a sustinut luni seara, intr-o interventie la B1 TV, ca seful statului a cerut aceasta renovare costisitoare a vilei in care a locuit si fostul presedinte Traian Basescu.

"Are motive, vrea sa stea intr-un dormitor de 500 metri patrati cu deschidere spre lac. Vila este in renovare completa, a fost dat jos un perete ca sa puna un geam imens. Structura de rezistenta a imobilului este afectata total. Isi ia un pat din strainatate, unul imens, care nu se face in Romania", a relatat Visan, fara sa precizeze de unde are aceste informatii de culise.

Iohannis a cerut intr-adevar recent renovarea Vilei Lac 3, unde urmeaza sa se mute impreuna cu sotia sa, Carmen. In prezent, presedintele locuieste in Vila Lac 2.

Vila Lac 2 isi va pierde destinatia de resedinta prezidentiala

Guvernul a decis in luna mai ca Vila Lac 2 isi va pierde destinatia de resedinta prezidentiala si va reintra in corpul de imobile de protocol administrat de Regia Autonoma Administratia Patrimoniului de Stat (RA-APPS).

Fostul presedinte Traian Basescu a fost cel care a ocupat pana la sfarsitul lunii martie Vila Lac 3, interval pentru care actualului sef al statului, Klaus Iohannis, i-a fost acordata Vila Lac 2 drept resedinta oficiala.

Klaus Iohannis primeste momentan Vila Lac 2, apoi 3 -

La inceputul lunii aprilie, Iohannis amintea ca au trecut primele 100 de zile din mandatul sau si statul nu i-a pus la dispozitie resedinta oficiala.

Basescu a venit in inspectie la vila din Gogol

La sfarsitul lunii martie, Basescu s-a mutat provizoriu la Scrovistea, la cererea sa, intr-un spatiu al RA-APPS de 120 de metri patrati, precizand ca, atunci cand se vor termina reparatiile la vila din strada Gogol 2, va reveni in Bucuresti.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...