Iohannis participa la Forumul la nivel inalt Europa-Africa

Luni, 17 Decembrie 2018, ora 11:41
2866 citiri
Iohannis participa la Forumul la nivel inalt Europa-Africa

Presedintele Klaus Iohannis participa luni si marti, la Viena, la Forumul la nivel inalt Europa-Africa.

Luni, seful statului va participa la dineul oficial oferit de cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, in onoarea sefilor de delegatii.

Marti va avea loc intalnirea sefilor de stat si de guvern in cadrul careia presedintele Iohannis va sustine o alocutiune. Ulterior, seful statului va participa la Forumul la nivel inalt Europa-Africa.

Potrivit comunicatului Administratiei Prezidentiale, forumul isi propune sa consolideze parteneriatul pe termen lung al Uniunii Europene cu continentul african si va pune accent pe stimularea investitiilor sustenabile, crearea locurilor de munca si pe avansarea cooperarii in era digitala.

Totodata, este vizata impulsionarea implicarii sectorului privat si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare oferite de continentul african, in special in domeniul noilor tehnologii si al digitalizarii.

La forum vor fi reprezentate la nivel inalt statele membre UE, ale Uniunii Africane, institutiile europene, precum si institutiile financiare internationale. Vor participa reprezentanti ai mediului de afaceri de pe cele doua continente, in special din domeniul inovatiei, digitalizarii si start-up-urilor.

"Presedintele Klaus Iohannis va reliefa, dincolo de provocarile comune celor doua continente, posibilitatile multiple de dialog si domenii constructive de cooperare dintre Europa si Africa, atat sub aspectul relatiilor dintre Uniunea Europeana si Uniunea Africana, cat si intre Romania si statele din Africa", arata Administratia Prezidentiala.

Seful statului va evidentia cu acest prilej ca, in calitate de tara care va prelua Presedintia Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, Romania va continua sa promoveze, in spiritul Forumului de la Viena, alaturi de ceilalti parteneri din UE, un dialog dinamic si pragmatic cu Africa si actiuni de cooperare menite sa ridice nivelul schimburilor comerciale si sa conduca la crearea de locuri de munca si de noi oportunitati, precizeaza sursa citata.

Presedintele Iohannis participa la Forumul la nivel inalt Africa-Europa la invitatia cancelarului federal al Republicii Austria, Sebastian Kurz, si a presedintelui Republicii Rwanda, Paul Kagame, in calitate de inalti reprezentanti ai tarilor care detin Presedintia Consiliului UE, respectiv Presedintia Uniunii Africane.

Citeste si:
Șefa CNAIR, dată afară de puterea PNL deși nu fusese numită de USR PLUS. Un consilier al lui Florin Cîțu, numit la cârma companiei
Șefa CNAIR, dată afară de puterea PNL deși nu fusese numită de USR PLUS. Un consilier al lui Florin Cîțu, numit la cârma companiei
Mariana Ioniță a fost schimbată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În locul său director general a fost numit Cristian Pistol, fost...
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, primită la Palatul Cotroceni
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, primită la Palatul Cotroceni
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, cei doi oficiali având convorbiri tete-a-tete. În...
Sursa: AGERPRES
Comentarii