Iohannis participa la reuniunea Consiliului European

Joi, 12 Decembrie 2019, ora 07:15
2044 citiri
Iohannis participa la reuniunea Consiliului European
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis va participa, joi si vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, pe agenda aflandu-se subiecte referitoare la viitorul buget multianual al UE pentru perioada 2021-2027, combaterea schimbarilor climatice, precum si relatiile externe ale Uniunii.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului va participa si la Summit-ul Euro in format extins, precum si la reuniunea Consiliului European - articolul 50, care va avea loc in contextul rezultatelor alegerilor anticipate din Marea Britanie.

In ceea ce priveste bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, presedintele Iohannis va pleda pentru "un buget ambitios care sa asigure realizarea cu succes a obiectivelor Uniunii pentru deceniul viitor".

"Presedintele Klaus Iohannis va sustine mentinerea unor alocari semnificative pentru Politica de Coeziune si Politica Agricola Comuna, doua politici comunitare esentiale datorita contributiei lor semnificative la sporirea investitiilor europene si continuarea procesului de convergenta la nivel european.

Referitor la combaterea schimbarilor climatice, presedintele Romaniei va pleda pentru continuarea eforturilor la nivelul Uniunii pentru definirea masurilor menite a sprijini tranzitia catre o neutralitate climatica, in vederea adoptarii Strategiei pe termen lung a Uniunii Europene privind schimbarile climatice, in conformitate cu prevederile Acordului de la Paris", precizeaza Presedintia.

Iohannis va sustine ca este esentiala o intelegere comuna asupra principiilor si conditiilor care sa permita statelor membre sa contribuie in mod echitabil la obiectivul UE privind o economie circulara si neutra, din punct de vedere al impactului asupra climei.

"Cu privire la procesul de retragere a Marii Britanii din UE, presedintele Romaniei va sublinia importanta incheierii unui parteneriat viitor ambitios intre Uniunea Europeana si Regatul Unit, care sa reflecte valorile si interesele comune.

Presedintele Klaus Iohannis va pleda, totodata, pentru mentinerea unitatii la nivelul UE27, pentru a avea o voce unitara si coerenta in cadrul negocierilor privind relatiile viitoare.

In conditiile in care Acordul de retragere reprezinta un pas necesar pentru consolidarea increderii intre cele doua parti si o garantie pentru asigurarea unor relatii cat mai stranse intre Uniune si Marea Britanie dupa Brexit, presedintele Romaniei va evidentia importanta nu doar a ratificarii Acordului de retragere de catre ambele parti, ci si a implementarii depline a acestuia", arata Administratia Prezidentiala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iohannis Consiliul European Bruxelles , #presedinte