Iohannis: Politica altfel se face cu oameni noi, dar nu-i trimitem acasa pe cei batrani ca mine. Sper

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 20:25
3059 citiri
Iohannis: Politica altfel se face cu oameni noi, dar nu-i trimitem acasa pe cei batrani ca mine. Sper
Foto: Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, miercuri seara, cu mai multi tineri romani care si-au construit cariere de succes in Bratislava.

Seful statului i-a felicitat pentru reusite si si-a exprimat regretul ca acestea nu au fost realizate in Romania.

"Sincer, mi-ar fi placut sa aveti aceste functii acasa, la noi, in Romania, fiindca sunteti oameni foarte bine pregatiti, foarte bine cotati pe piata muncii si cu multa energie, ca fara multa energie nu mergi intr-o tara straina sa lucrezi acolo", le-a spus presedintele, iar tinerii se pare ca i-au impartasit parerea de rau, dupa cum au exclamat intr-un glas: "si noua!".

Iohannis le-a povestit despre ultimele evolutii din Romania, care au dus la solicitari din partea cetatenilor de a avea o politica altfel.

"Nu pot sa nu mentionez situatia in care se afla acum Romania din punct de vedere, daca pot sa-i spun asa, socio-politic, pentru ca este dincolo de politic si nu e doar social. Am avut tragedia noastra, dupa aceea au avut francezii tragedia lor, dar imediat dupa tragedia de la clubul Colectiv lumea a iesit in strada. Si doar la inceput au iesit in strada pentru ca s-au manifestat impotriva guvernului foarte puternic.

Dupa scurt timp aceste manifestari au fost impotriva politicienilor, lucru ce a dat multora de gandit si nu vreau sa intru in detalii legate de constituirea guvernului independent, care s-a finalizat aseara, cunoasteti aceste lucruri, vreau doar sa spun ca faptul acesta - oameni care au iesit in strada sa-si spuna pasul - acest fapt este democratic, este legitim si aceasta voce de data aceasta s-a facut auzita si a fost auzita.

Sper sa avem o intelegere foarte buna a fenomenului in randul partidelor, sa avem reforme de substanta in interiorul partidelor, sa primeasca oameni noi, sa promoveze oameni noi.

Politica se schimba doar daca se schimba si oamenii care o fac. Nu putem sa-i trimitem pe toti acasa si sa luam... pe cine? Politica fara partide nu merge. Dar aici vad o posibilitate si pentru oameni din generatia voastra, sa intre in politica daca vor sa schimbe ceva.

Acum nu cred ca cineva tocmai din Bratislava merge la Bucuresti sa intre intr-un partid. Dar poate vorbiti cu prieteni, colegi de acasa, poate va intreaba ce parere aveti si poate ii sfatuiti sa incerce", i-a indemnat Iohannis pe romanii din Bratislava.

El a tinut sa precizeze ca asta nu inseamna ca in partidele existente nu exista multi oameni de calitate si ca o clasa politica improspatata nu trebuie sa-i excluda pe "cei batrani" ca el.

"Ar fi un lucru important, daca vrem altfel de politica, trebuie sa avem si oameni noi. Asta nu inseamna ca-i trimitem acasa pe cei batrani, ca mine. Sper!", a spus razand seful statului, adaugand ca "exista oameni de toata isprava si politicieni de toata isprava in toate partidele si la toate varstele, dar reinnoirea se face si cu oamenii noi".

In final seful statului le-a urat succes tinerilor profesionisti din Bratislava: "Imi pare bine ca ne-am intalnit, va doresc in continuare succes in cariera si, daca vreti, reveniti acasa".

Klaus Iohannis se afla intr-o vizita oficiala in Slovacia. El s-a intalnit miercuri cu omologul sau slovac Andrej Kiska si cu premierul Robert Fico. Totodata, presedintele a participat la deschiderea forumului bilateral al oamenilor de afaceri romani si slovaci.

Joi, seful statului va merge la Zvolen, la Cimitirul militar al Armatei Romane.

In aceasta dupa-amiaza, am avut placerea de a ma intalni cu un grup de tineri romani bine pregatiti, care lucreaza la...

Posted by Klaus Iohannis on Wednesday, November 18, 2015

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Klaus Iohannis vizita Slovacia, #Iohannis tineri implicare politica , #presedinte