Iohannis: Protestul fata de despaduririle abuzive e perfect legitim - problema, in sedinta CSAT

Sambata, 09 Mai 2015, ora 18:00
7679 citiri
Iohannis: Protestul fata de despaduririle abuzive e perfect legitim - problema, in sedinta CSAT

Presedintele Klaus Iohannis considera legitim protestul de sambata fata de despaduririle abuzive si anunta ca subiectul va fi inclus pe agenda urmatoarei sedinte CSAT.

"Cred ca protestul de astazi impotriva despaduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotarat ca aceasta grava problema a defrisarilor ilegale sa fie pusa pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a CSAT.

Sunt convins ca vom reusi nu doar sa stopam fenomenul, dar si ca institutiile statului ii vor identifica si trage la raspundere pe cei vinovati", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Mii de oameni au iesit in strada, sambata, in mai multe orase din tara si din strainatate, pentru a protesta fata de defrisarile ilegale care au loc in Romania din 1989 si pentru a trage un semnal de alarma clasei politice.

Proteste masive pentru salvarea padurii: Mii de oameni au iesit in strada in mai multe orase LIVE

Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat pana acum in Parcul Herastrau din Bucuresti, iar acestora li se alatura protestatari din orase precum Cluj, Sibiu, Iasi sau Alba-Iulia, potrivit organizatorilor evenimentului Uniti Salvam. Protestatarii au anuntat ca mai tarziu vor merge la Guvern, Ministerul Mediului si Palatul Cotroceni.

Manifestantii sunt nemultumiti si de modul in care clasa politica intelege sa salveze padurile tarii, indicandu-l in acest sens pe presedintele Klaus Iohannis, care a retrimis in Parlament spre reexaminare Codul Silvic. Aceasta lege punea capat monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie.

Iohannis trimite Codul Silvic inapoi la Parlament - vrea reexaminarea legii

Premierul Victor Ponta a aratat, sambata dimineata, ca PSD ramane pe pozitii in ceea ce priveste Codul Silvic, in sensul ca social-democratii vor ca legea sa fie adoptata, astfel incat defrisarile ilegale sa fie prevenite si sanctionate.

Acesta a mentionat ca, daca legea va fi votata marti in comisii si, in final, va merge la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, "vom avea instrumente mai puternice de lupta impotriva celor care au monopol pe piata".

Toate tunurile pe Iohannis pentru Codul Silvic: Ponta spune ca PSD ramane pe pozitii

Senatul a respins, saptamana trecuta, reexaminarea Codului Silvic, dupa cum a cerut seful statului, adoptand proiectul in forma initiala, iar acum legea se afla in dezbatere in Camera Deputatilor.

De asemenea, ministrul Mediului Gratiela Gavrilescu a spus vineri ca il suspecteaza pe Klaus Iohannis ca nu este de partea romanilor, pentru ca a retrimis spre reexaminare in Parlament Codul Silvic.

Un ministru il suspecteaza pe Iohannis ca nu e de partea romanilor

Totodata, PSD si-a manifestat speranta ca "respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului" asupra lui Klaus Iohannis.

PSD reactioneaza, dupa "iritarea" lui Iohannis (Video)

D.T.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iohannis protest paduri, #Iohannis protest paduri CSAT , #presedinte