Iohannis: Romanii din UK trebuie sa aiba aceleasi drepturi si dupa Brexit

Joi, 16 Februarie 2017, ora 18:44
4105 citiri
Iohannis: Romanii din UK trebuie sa aiba aceleasi drepturi si dupa Brexit
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Cotroceni, pe negociatorul sef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier.

In cadrul intalnirii, Iohannis a spus ca prioritatea tarii noastre este ca romanii deja aflati in Marea Britanie sa beneficieze de aceleasi drepturi si dupa iesirea UK din Uniunea Europeana.

"Presedintele Klaus Iohannis a subliniat ca Romania are ca principala prioritate faptul ca prevederile Acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana sa asigure protejarea drepturilor si intereselor cetatenilor romani aflati in Regatul Unit. Astfel, acestia ar trebui sa beneficieze de drepturile deja dobandite si ulterior Brexit-ului.

Presedintele Romaniei a insistat asupra importantei negocierii cat mai curand posibil a acestor aspecte legate de drepturile cetatenilor Uniunii Europene aflati in Marea Britanie. De asemenea, seful statului a precizat ca este necesar sa se abordeze in prima faza a negocierilor si chestiunile financiare implicate de retragerea Marii Britanii din UE", se arata intr-un comunicat transmis de Administratia Prezidentiala.

De asemenea, seful statului a atras atentia ca celelalte 27 de state membre UE trebuie sa fie unite in negocierile privind Brexit-ul.

"Klaus Iohannis a mentionat ca tara noastra sustine continuarea unei cooperari stranse a Uniunii Europene cu Marea Britanie in domeniile de interes comun si dupa retragerea acesteia din Uniune", se mai mentioneaza in documentul citat.

La randul sau, Michel Barnier a facut o prezentare a stadiului pregatirilor pentru inceperea negocierilor cu Marea Britanie, precum si a strategiei Uniunii Europene in acest sens.

"Negociatorul sef al Uniunii pentru Brexit a subliniat rolul important pe care Romania il va avea in acest proces, ca stat care va detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene in primul semestru din 2019, perioada in care este de asteptat sa aiba loc iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana", au conchis reprezentantii Administratiei Prezidentiale.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis romani Marea Britanie, #Iohannis Brexit , #presedinte