Ziare.com

Iohannis, romanilor din Germania: Voi urmari cu atentie mersul lucrurilor in Parlament privind votul din diaspora

Joi, 26 Februarie 2015, ora 21:20

   

Iohannis, romanilor din Germania: Voi urmari cu atentie mersul lucrurilor in Parlament privind votul din diaspora
Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca o solutie pentru votul romanilor din diaspora este o prioritate a noii sesiuni parlamentare, aratand ca va urmari cu mare atentie "mersul lucrurilor in Parlament" in acest caz.

"Imi doresc sa avem reguli noi de finantare a partidelor si campaniilor electorale, mai riguroase si mai transparente. Imi doresc reguli noi pentru partidele politice, care sa incurajeze participarea, sa aduca politica mai aproape de cetatean. Dar, mai ales, imi doresc o lege care sa asigure dreptul de vot al cetatenilor din diaspora.

Garantarea conditiilor si gasirea unei solutii pentru ca toti romanii din diaspora sa isi poata exercita dreptul constitutional la vot este o chestiune de principiu. Aceasta este o prioritate a actualei sesiuni parlamentare si voi urmari cu mare atentie mersul lucrurilor in Parlament", a declarat Iohannis, la intalnirea cu reprezentantii comunitatii romanesti din Germania organizata la Ambasada Romaniei la Berlin.

El afirmat ca stie ca votul din noiembrie este "purtatorul unei mari sperante" si a aratat ca prezenta sa in randul romanilor din Berlin este "expresia aspiratiei spre o politica externa apropiata de cetatenii romani, oriunde s-ar afla acestia".

"Mi-am asumat o politica externa mai creativa, mai transparenta si mai activa, prin care sa valorificam oportunitati, sa consolidam relatii, sa ne facem mai bine auziti in lume. Vreau ca romanii, oriunde traiesc, sa fie mandri de modul in care sunt reprezentati in plan extern. Si imi doresc ca intarirea relatiilor cu celelalte state sa aiba consecinte practice pentru orice cetatean", a spus Iohannis.

Seful statului a precizat ca vrea sa schimbe modul in care se face politica.

"Sa inlocuim scandalul cu dialogul, sa depasim logica permanentului conflict si sa construim reguli durabile. Doar asa putem sa avem institutii eficiente si solide, care lucreaza pentru oameni. Doar asa putem ajunge in mod real la acea prosperitate si stabilitate care i-ar face si pe romanii plecati sa se intoarca candva acasa", a afirmat Iohannis.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1532 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

As dori sa cred ca dl. Iohannis va reusi sa impulsioneze introducere

votului prin corespondenta pentru toti cetatenii romani, Diaspora inclusa. Votul prin corespondenta creaza conditiie tehnice de trecere catre votul electronic, etapa urmatoare intr-o administratie moderna.

 

Herr Johannis,

In den Fall sind Sie unsere letzte Hoffnung.
Und das ist ernst! Leider...oder hoffentlich "zum Glueck"?
Tot inainte!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor