Iohannis s-a intalnit cu ambasadorii statelor UE: Climatul politic din Romania s-a imbunatatit dupa alegeri

Joi, 05 Decembrie 2019, ora 18:35
3001 citiri
Iohannis s-a intalnit cu ambasadorii statelor UE: Climatul politic din Romania s-a imbunatatit dupa alegeri
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Iohannis le-a transmis ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene acreditati la Bucuresti ca, in urma alegerilor europarlamentare si prezidentiale, climatul politic din Romania s-a imbunatatit semnificativ

Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis joi ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene acreditati la Bucuresti ca in urma alegerilor europarlamentare si prezidentiale climatul politic din Romania s-a imbunatatit semnificativ si si-a exprimat increderea ca noul guvern va lua cele mai bune decizii si va gasi solutiile legislative cele mai potrivite pentru implementarea obiectivelor care sa raspunda asteptarilor pe care le au cetatenii.

"In ceea ce priveste politica interna, Presedintele Klaus Iohannis a subliniat importanta votului pro-european dat de cetatenii romani la alegerile europene, la referendumul din 26 mai si la alegerile prezidentiale, in urma caruia climatul politic din Romania s-a imbunatatit semnificativ.

Romanii au transmis, astfel, un puternic mesaj de atasament fata de valorile europene, democratie, stat de drept, independenta justitiei si continuarea luptei impotriva coruptiei.

Presedintele Romaniei si-a exprimat increderea ca noul guvern va lua cele mai bune decizii si va gasi solutiile legislative cele mai potrivite pentru implementarea obiectivelor care sa raspunda asteptarilor pe care le au cetatenii", se arata in comunicatul Presedintiei dupa intalnirea presedintelui Klaus Iohannis cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditati la Bucuresti, organizata de Ambasada Finlandei, tara care detine in prezent Presedintia Consiliului Uniunii Europene.

"In cadrul discutiilor, au fost abordate teme aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din 12-13 decembrie a.c., subiecte internationale, precum si de politica interna.

In ceea ce priveste politica europeana, Presedintele Klaus Iohannis a aratat ca isi doreste sa contribuie la identificarea si agrearea unor solutii care sa raspunda marilor provocari cu care se confrunta Uniunea, precum combaterea schimbarilor climatice, migratia, multilateralismul sau securitatea cetatenilor.

In acest sens, Presedintele Romaniei s-a referit la importanta mentinerii unitatii si coeziunii in Uniunea Europeana si a evidentiat ca principiile majore care vor ghida actiunile tarii noastre vor fi nevoia de se a evita diviziunile intre statele membre, mai multa convergenta si echitate si apropierea Uniunii Europene de cetatenii sai", transmite Administratia Prezidentiala

Cu privire la noul cadru institutional european, Presedintele Klaus Iohannis a subliniat ca isi doreste institutii europene solide si eficiente, capabile sa genereze rezultate in beneficiul tuturor cetatenilor europeni.

Totodata, presedintele Romaniei a mentionat ca noua Comisie Europeana va trebui sa gestioneze cu atentie asteptarile cetatenilor europeni si ale statelor membre, prin elaborarea unui program de lucru care sa puna in aplicare prioritatile comune stabilite de Agenda Strategica a UE 2019-2024 si asigurarea echilibrului, unitatii si egalitatii intre statele membre.

De asemenea, Presedintele Klaus Iohannis a mentionat ca rolul Presedintelui Consiliului European este esential in asigurarea unitatii in procesul de luare a deciziilor, pentru succesul proiectului european.

Un alt subiect discutat in cadrul intalnirii l-a reprezentat viitorul buget al Uniunii Europene. In acest context, Presedintele Romaniei a accentuat ca este prioritar sa se ajunga la un acord privind un viitor buget echilibrat, care sa raspunda atat noilor prioritati ale Uniunii, cat si nevoii de finantare corespunzatoare pentru politicile traditionale, respectiv coeziunea si politica agricola comuna.

Totodata, referindu-se la noua propunere a Presedintiei finlandeze a Consiliului UE cu privire la cifrele avansate pentru bugetul Uniunii, Presedintele Klaus Iohannis a mentionat ca, in opinia sa, aceasta propunere face si mai dificila ajungerea la un consens intre statele membre.

De asemenea, presedintele Romaniei s-a referit la Presedintia romana la Consiliul UE din primul semestru al anului 2019, subliniind rezultatele foarte bune inregistrate de autoritatile romane in conditii extrem de dificile.

Referitor la Brexit, Presedintele Klaus Iohannis a mentionat ca, la reuniunea Consiliului European din decembrie, va avea loc o discutie legata de rezultatul alegerilor anticipate din 12 decembrie si a reiterat faptul ca solutia cea mai buna este retragerea Marii Britanii din Uniune pe baza Acordului care a fost convenit intre UE27 si Guvernul Regatului Unit.

In cadrul intalnirii cu ambasadorii statelor membre UE, presedintele Iohannis a facut o evaluare a rezultatelor Summitului NATO de la Londra, subliniind ca s-au obtinut rezultate importante si a fost transmis un puternic mesaj de unitate.

Totodata, au fost abordate si cele mai recente evolutii privind situatia din Republica Moldova.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Iohannis ambasadori UE , #presedinte
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
"Climatul politic din Romania s-a imbunatatit dupa alegeri"