Iohannis se duce iar in SUA: Participa la Adunarea Generala ONU, la sfarsitul lunii

Miercuri, 04 Septembrie 2019, ora 13:10
2755 citiri
Iohannis se duce iar in SUA: Participa la Adunarea Generala ONU, la sfarsitul lunii
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis va participa, in perioada 24 - 26 septembrie, la segmentul la nivel inalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

Adunarea va avea loc la New York, iar seful statului va sustine un discurs si va participa la Forumul Politic cu tema "Accelerarea implementarii agendei 2030 pentru dezvoltare durabila".

"In perioada 24-26 septembrie a.c., Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va participa la segmentul la nivel inalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii", a transmis, miercuri, Administratia Prezidentiala.

Sursa citata a precizat ca segmentul, cu care debuteaza fiecare sesiune anuala a Adunarii Generale a ONU, "reprezinta cea mai ampla reuniune a sefilor de stat sau de guvern din cadrul sesiunii".

Programul vizitei Presedintelui Romaniei va cuprinde, printre altele, sustinerea discursului national in cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunarii Generale a ONU si participarea la Forumul Politic la Nivel Inalt pe tema "Accelerarea implementarii agendei 2030 pentru dezvoltare durabila".

"Summit-ul isi propune analizarea progreselor inregistrate in atingerea Agendei 2030 si a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabila (Sustainable Development Goals / SDGs) . Va fi primul Summit ONU dedicat SDGs dupa adoptarea Agendei 2030 in septembrie 2015", a mai transmis Administratia Prezidentiala.

Tema dezbaterilor generale a celei de a 74-a sesiuni a Adunarii Generale este "Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea saraciei, educatia calitativa, actiune climatica si incluziune".

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizita in SUA in luna august. Iata aici detalii:

Citește și:
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Lidia Tudor, una dintre fiicele lui Corneliu Vadim Tudor, decedat la 14 septembrie 2015, a făcut dezvăluiri despre ultimele clipe din viața fostului politician. Într-un podcast moderat de...
Comentarii
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5
Cui nu va convine... VA Propun sa o trimiteti pe Alfabeta de