Iohannis se intalneste miercuri cu Nuland

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 15:43
2558 citiri
Iohannis se intalneste miercuri cu Nuland
Foto: Arhiva / Digi24

Presedintele Klaus Iohannis o primeste miercuri la Palatul Cotroceni pe Victoria Nuland, adjunctul secretarului de Stat american pentru Afaceri europene si eurasiatice.

Intrevederea va avea loc la ora 9:00, informeaza un comunicat remis presei de Administratia Prezidentiala.

"In centrul discutiilor se vor afla consolidarea parteneriatului strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii si dezvoltarea dimensiunii economice prevazute in parteneriat. Vizita prilejuieste si un schimb de evaluari privind securitatea din regiune si din Europa", se arata in comunicatul citat.

Emisarul american efectueaza un turneu european care cuprinde Germania, Romania, Bulgaria si Franta.

"Marti, pe 13 ianuarie, Nuland se va deplasa spre Bucuresti, unde se va intalni cu oficiali romani de rang inalt, membri ai comunitatii de afaceri si ai societatii civile, pentru a discuta despre chestiuni bilaterale si regionale", precizeaza un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american.

Victoria Nuland vine marti la Bucuresti

Cu doar cateva ore inainte de sosirea Victoriei Nuland la Bucuresti, partidele parlamentare au semnat alaturi de presedintele Klaus Iohannis acordul politic prin care se angajeaza ca incepand din 2017 sa acorde Apararii 2% din PIB timp de cel putin zece ani.

Iohannis si partidele au semnat acordul pentru finantarea Armatei: Le aratam militarilor ca ii respectam (Video)

Conform unor surse oficiale citate de Mediafax, emisarul american se va intalni si cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, precum si cu lideri ai partidelor parlamentare.

Aceleasi surse au informat ca va exista si o intrevedere cu premierul Victor Ponta.

Victoria Nuland s-a mai aflat in Romania si in ianuarie 2014, dar presedintele PSD a plecat atunci din tara si nu s-a intalnit cu subsecretarul de Stat al SUA.

Adjunctul secretarului de stat al SUA ajunge in Romania. Ponta nu are timp de Victoria Nuland

Consilierul lui Ponta Gyorgy Frunda a explicat atunci ca Victoria Nuland nu este de rangul premierului si a subliniat ca "Romania nu este colonie" americana, iar consilierul Radu Popa a spus ca "Victoria Nuland nu vine sa ne verifice unghiutele".

Inca un consilier al lui Ponta, atac la SUA: Nu suntem colonie, Nuland nu vine sa ne verifice unghiutele

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Nuland intalnire Iohannis Cotroceni, #Victoria Nuland Bucuresti, #Victoria Nuland vizita Romania , #presedinte