Iohannis si-a facut bilantul la 100 de zile (Video) UPDATE: Conferinta de presa la Cotroceni

Marti, 31 Martie 2015, ora 10:04
6504 citiri
Iohannis si-a facut bilantul la 100 de zile (Video) UPDATE: Conferinta de presa la Cotroceni
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a realizat un bilant al mandatului sau prezidential, intrucat marti se implinesc 100 de zile de cand acesta a fost investit in functia de sef al statului roman.

UPDATE: Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Klaus Iohannis va sustine o conferinta de presa, marti seara, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

"Azi se implinesc 100 de zile de cand sunt presedintele Romaniei. Aceasta perioada este un prim pas catre Romania pe care o construim impreuna", a scris pe Facebook Klaus Iohannis, unde seful statului a postat si un videoclip care contine activitatile si realizarile sale in primele 100 de zile de mandat.

"La investitura, mi-am asumat cele trei responsabilitati constitutionale de presedinte al Romaniei: apararea nationala, securitatea tarii si politica externa", sustine presedintele.

Iohannis vorbeste in continuare despre problemele de politica externa, in contextul amenintarilor din regiune.

"Intr-o perioada de ingrijorare la granita de est a UE si NATO, semnarea acordului politic privind cresterea finantarii pentru aparare contribuie la securitatea tarii noastre. In fata amenintarilor din regiune, consolidam Parteneriatul Strategic cu SUA in domeniile politic, militar, de securiate, cat si economic.

Iohannis si partidele au semnat acordul pentru finantarea Armatei: Le aratam militarilor ca ii respectam (Video)

Vizita mea la sediul NATO a confirmat angajamentul Romaniei fata de partenerii nord-atlantici si intarirea flancului estic. Militarii pe care i-am vizitat la Cincu participa alaturi de aliati in misiuni dificile si riscante in strainatate. Sunt recunoscuti pentru curajul si profesionalismul de care dau dovada", potrivit mesajului presedintelui.

Klaus Iohannis vorbeste in continuare depre patriotism, tineri, precum si intrarea tarii noastre in spatiul Schengen.

"Ziua Unirii Principatelor organizata la Iasi ne-a reamintit ca suntem un popor unit si solidar. Tinerii sunt cea mai mare bogatie a Romaniei. Viitorul se construieste cu ei si pentru ei.

La toate intalnirile cu liderii UE sustin intrarea Romaniei in spatiul Schengen pentru ca nu accept o Romanie cu doua viteze. Avem dreptul la prosperitate ca oricare stat al UE", a aratat seful statului.

De asemenea, Iohannis a facut referire si la calendarul sesiunii parlamentare in legatura cu trei mari prioritati, si anume "legea finantarii partidelor politice si a campaniiilor electorale, legea votului prin corespondenta si simplificare procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare".

Ce putem face cu banii recuperati de la corupti

"La bilantul DNA, am atras atentia ca recuperarea banilor pierduti de stat in urma actelor de coruptie este obligatorie, nu optionala. Cu acesti bani, se pot construi scoli si spitale.

Iohannis: Romania se transforma in model pentru alte tari in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei

Numai o reforma profunda a clasei politice ne poate asigura ca nu vom mai repeta niciodata trecutul asa cum il descriu dosarele fostei Securitati", a continuat Klaus Iohannis.

Presedintele sustine ca "despartirea de trecut inseamna o investitie in viitor".

"In tara noastra se construieste cel mai puternic laser din Europa. Laserul de la Magurele va contribui, printre altele, la tratarea unor boli incurabile si cercetari care pot salva vietile multor oameni.

Cand i-am vizitat pe copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni, am inteles ce inseamna cu adevarat sa nu te dai batut in fata suferintei", a precizat seful de stat.

Klaus Iohannis este de parere ca politica externa se face pentru cetateni si in interesul lor, amintind mesajele pe care le-a transmis la Paris, Berlin, Varsovia si Kiev.

"La Paris, i-am invitat pe investitorii francezi sa vina in Romania cu incredere.

In Germania, am spus ca romanii care muncesc acolo sunt o pierdere pentru Romania si un castig pentru Germania. Vom construi o Romanie in care cei plecati se vor intoarce acasa.

La Varsovia, am stabilit cu presedintele Komorowski o relatie noua intre administratiile noastre si o colaborare stransa in domeniul securitatii nationale.

La Kiev, l-am asigurat pe presedintele Ucraine ca Romania militeaza pentru o rezolvare diplomatica a tensiunilor cu Rusia", a relatat Iohannis.

Iohannis, discurs in Ucraina, in contextul tensiunilor dintre Rusia si NATO. Porosenko l-a ascultat fara traducere

Presedintele nu a uitat nici de moldoveni, mentionand ca "Romania sustine parcursul european al Republicii Moldova si eforturile de reforma de la Chisinau".

"Patriotismul, spiritul civic, constiinta libertatii si a puterii de a decide prin vot ma leaga de toti romaniii de acasa si din strainatate. Suntem o natiune puternica si curajoasa, cu aspiratii pe care am privilegiul sa le reprezint si datoria sa le implinesc", se incheie bilantul lui Klaus Iohannis.

100 de zile de mandat prezidential

Azi se implinesc 100 de zile de cand sunt Presedintele Romaniei. Aceasta perioada este un prim pas catre Romania pe care o construim impreuna.

Posted by Klaus Iohannis on Monday, March 30, 2015

D.T.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...