Iohannis spune ca Tudose respecta criteriile de integritate, pana se dovedeste plagiatul: PSD raspunde integral si pana la sfarsit de prestatia lui

Marti, 04 Iulie 2017, ora 15:24
6299 citiri
Iohannis spune ca Tudose respecta criteriile de integritate, pana se dovedeste plagiatul: PSD raspunde integral si pana la sfarsit de prestatia lui
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a spus, marti, ca in ce il priveste pe Mihai Tudose, el considera ca indeplineste criteriile de integritate, altfel nu l-ar fi desemnat in functia de premier. Cat despre acuzatiile de plagiat ce planeaza asupra sefului Executivului, Iohannis a spus ca in momentul clarificarii acestei chestiuni vor fi asumate si consecintele de rigoare.

Intrebat, dupa sedinta CSAT, daca acuzatiile de plagiat care planeaza asupra lui Mihai Tudose contrazic criteriile de integritate, Iohannis a raspuns: "Evident ca nu. Altfel nu l-as fi desemnat".

"Dar, daca astfel de acuzatii se adeveresc, atunci problema trebuie rezolvata nu de mine, ci de cei care au propus persoana, respectiv de persoana in cauza si eu pornesc de la premisa ca, daca vor exista confirmari ale acestor acuzatii, vor aparea si urmarile in consecinta. Cred ca trebuie sa mai repet un pic despre ce vorbim aici", a subliniat presedintele.

In plus, Iohannis le-a raspuns celor care i-au contestat decizia de a accepta propunerea PSD si ALDE ca Tudose sa fie premier. Seful statului a subliniat ca raspunderea pentru activitatea Guvernului apartine integral formatiunilor care au dau premierul.

"Exista o majoritate PSD-ALDE in Parlament. La consultari aceasta majoritate a propus o persoana. Eu am acceptat aceasta propunere. Nu este propunerea mea, este propunerea PSD-ului, PSD raspunde integral, si pana la sfarsit, de prestatia domnului prim-ministru Tudose, iar domnul prim-ministru Tudose, in calitate de persoana privata, raspunde de activitatea proprie, anterioara numirii in functia de prim-ministru.

Cred ca este bine sa clarificam un pic aceste lucruri, fiindca altfel ar putea sa apara impresii total eronate si gresite, legate de sintagma 'Guvernul meu'. Este un guvern PSD-ALDE", a mai spus Klaus Iohannis.

Inainte ca presedintele sa il desemneze pe Mihai Tudose ca viitor premier, au fost discutii daca acesta il va accepta pe fostul ministru al Economiei, implicat intr-un scandal de plagiat, mai ales ca spusese ca "plagiatorii trebuie sa dispara din politica".

Iohannis, despre masurile din programul de guvernare: Premierul s-a aratat sceptic despre aceste schimbari

De asemenea, presedintele a mai fost intrebat si cu privire la programul de guvernare modificat fata de cel initial - respectiv introducerea de noi taxe, precum taxa de solidaritate sau impozitul pe cifra de afaceri.

"Cred ca m-am exprimat destul de colorat in discursul de investitura si nu as vrea sa repet acele lucruri.

Dar, cred ca s-au grabit un pic si pentru a schimba paradigma din zona impozitarii si, in general, a fiscalitatii, este nevoie de o discutie ampla, cu toti cei afectati. Nu putem sa schimbam lucrurile peste noapte, ca s-a decis in centrala de partid. Una peste alta, premierul s-a aratat sceptic despre aceste schimbari", a spus Iohannis.

#Iohannis Tudose sceptic masuri fiscale, #Klaus Iohannis suspiciuni plagiat Tudose, #Iohannis Tudose plagiat, #Mihai Tudose plagiat, #Iohannis PSD raspunde Tudose , #presedinte