Iohannis: Toti liderii europeni sunt ingrijorati de ce se intampla in Romania

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 17:08
12157 citiri
Iohannis: Toti liderii europeni sunt ingrijorati de ce se intampla in Romania
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca toti liderii europeni sunt ingrijorati in ce priveste situatia din Romania, in lumina adoptarii ordonantei de modificare a Codurilor Penale, si au apreciat ca romanii au o voce puternica, in urma protestelor cu sute de mii de participanti.

Intr-o declaratie de presa, sustinuta dupa prima sesiune a Consiliului European care are loc la Valletta, in Malta, seful statului a subliniat ca liderii europeni au vrut sa stie cum evolueaza situatia din tara noastra.

Presedintele a mentionat ca toti liderii europeni "ar regreta profund daca Romania ar face pasi care ar indeparta-o de la statutul de stat de drept".

Mai devreme azi, seful statului a vorbit cu jurnalistii straini la Consiliul European despre protestele din Romania, la care participa sute de mii de oameni.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, scurtele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis:

- Am subliniat ca pentru Romania Parteneriatul Strategic cu SUA este vital.

- In afara de aceste doua teme, trebuie sa spun ca am avut, in pauzele programate, foarte multe discutii cu aproape toti liderii europeni.

- Lumea a vrut sa stie de la mine ce se intampla in Romania, cum evolueaza situatia. Ar dura mult mai mult sa reiau toate discutiile.

- Este important sa se stie ca toti sunt ingrijorati si toti spera ca Romania sa faca tot ce se poate pentru a ramane ferm pe calea statului de drept. Toti au apreciat foarte mult faptul ca romanii au o voce puternica si au ramas impresionati cand le-am spus ca sute de mii de romani au iesit in strada pentru a protesta pentru statul de drept in Romania.

- Toti - repet, toti - ar regreta profund daca Romania ar face pasi care ar indeparta-o de la statutul de stat de drept.

- Multumesc!

Mesaj ferm de la Comisia Europeana, dupa ordonanta Iordache: Lupta cu coruptia trebuie sa avanseze, nu sa fie subminata

Situatia Romaniei, discutata joi in Parlamentul European: Este inadmisibila o asemenea atitudine a unui Guvern in UE

Ordonanta Iordache trece granita: Dezbatere in Parlamentul European, plangere la comisarul UE pe Justitie

Apel din Parlamentul European, jurnalisti si profesori universitari straini: Romania are nevoie de atentia UE si sustinerea lui Juncker

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Iohannis lideri europeni ingrijorati Justitie, #Iohannis lideri europeni proteste, #Klaus Iohannis declaratie Consiliul European, #Iohannis Consiliul European discutii Romania, #Iohannis situatie Romania Consiliul European , #presedinte
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Werner sa nu incite la violenta! E ilegal!
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Tipul cu ochelari din fotografie e cel care a pus in circulatie