Iohannis trimite Codul Silvic inapoi la Parlament - vrea reexaminarea legii

Luni, 23 Martie 2015, ora 19:55
5946 citiri
Iohannis trimite Codul Silvic inapoi la Parlament - vrea reexaminarea legii
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis, a trimis spre reexaminare Parlamentului, luni, legea de modificare a Codului Silvic.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului considera ca "unele dintre interventiile legislative adoptate in cuprinsul acestei legi sunt de natura sa limiteze activitatea operatorilor economici si sa aiba un impact nedorit asupra mediului concurential si, implicit, asupra economiei, creand premisa legislativa a unui tratament juridic discriminator".

Codul Silvic, modificat de Senat: Cresc suprafetele defrisate, scad cele impadurite

Presedintele mai arata ca, "asa cum au fost redactate, unele dintre dispozitiile acestei legi ar putea atrage posibilitatea ca statul roman sa fie acuzat de incalcarea obligatiilor asumate in calitate de stat membru al Uniunii Europene".

In cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 46/2008, seful statului ii transmite presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care sunt punctele care trebuie reexaminate.

Udrea cere blocarea Codului Silvic: Puterea distruge aurul verde al Romaniei

Intai, presedintele atrage atentia ca noua lege "reglementeaza posibilitatea ocoalelor silvice de regim de a oferi proprietarilor de fond forestier anumite servicii remunerate".

De asemenea, Klaus Iohannis subliniaza ca un nou aliniat "instituie obligativitatea intocmirii amenajamentelor silvice doar pentru proprietatile de fond forestier mai mari de 10 ha".

Unda verde de la deputati pentru proiectul Codului Silvic. Doina Pana: Terminam cu defrisarile

In acelasi timp, seful statului semnaleaza faptul ca "prin faptul ca sunt extinse categoriile exceptate de la regimul general aplicabil in cazul scoaterii definitive a unor suprafete din fondul forestier national apreciem ca se confera un avantaj anumitor categorii de beneficiari (proprietarii de retele de energie din surse regenerabile, proprietarii de parcuri recreative, tematice si/sau educationale), avantaj ce ar putea sa intre in sfera notiunii de ajutor de stat".

In plus, se mai arata in cererea de reexaminare, "completarea art. 60 cu noi reglementari privind valorificarea masei lemnoase din fondul forestier proprietate publica poate conduce la ideea crearii unui mediu neconcurential".

F.N.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Klaus Iohannis Cod Silvic, #Iohannis reexaminare lege Cod Silvic, #promulgare lege Cod Silvic , #presedinte