Iohannis, "un adevarat prieten al Israelului", cere la Ierusalim pacea cu Palestina

Marti, 08 Martie 2016, ora 16:24
3603 citiri
Iohannis, "un adevarat prieten al Israelului", cere la Ierusalim pacea cu Palestina
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit marti, la Ierusalim, cu presedintele Parlamentului israelian, Yuli Edelstein. Liderul Legislativului l-a numit pe Iohannis "un adevarat prieten al Israelului" si a punctat ca au in comun inclusiv faptul ca ambii au fost profesori.

"Vizita lui Klaus Iohannis, un adevarat prieten al Israelului e o continuare a intalnirilor pe care le-am avut cu oficialii romani. Am descoperit ca avem un trecut comun. Si eu am fost profesor in fosta URSS, dar nu am avut privilegiul de a preda limba si cultuta ebraica.

Multumesc dl. presedinte pentru faptul ca Romania este singurul stat din fostul bloc comunist care nu a intrerupt relatiile diplomatice cu Israelul si pentru grija pe care o are Romania pentru securitatea Israelului.

Sunt convins ca veti fi alaturi de noi, veti continua lupta impotriva antisemitismului. Romania este un stat pionier in acest sens", a declarat Yuli Edelstein, in conferinta de presa comuna cu presedintele roman.

La randul sau, Iohannis a anuntat ca una dintre temele principale de discutie va fi situatia din Orientul Mijlociu, avand in vedere ca evolutiile din regiune au ecouri inclusiv in Europa, si a reiterat ca Romania doreste sa se ajunga cat mai curand la o solutie pentru pacea dintre Israel si Palestina.

"O alta tema pe care o voi aborda in cadrul convorbirilor cu domnul presedinte Edelstein si care ne preocupa in mod deosebit este situatia din Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Procesul de Pace din Orientul Mijlociu reprezinta un subiect de maxim interes pentru noi, in contextul in care evolutiile din regiune au consecinte majore inclusiv asupra statelor europene. Romania sustine eforturile pentru gasirea unei solutii durabile si cuprinzatoare, de natura sa satisfaca atat cerintele partii israeliene, cat si ale partii palestiniene de a trai in pace si securitate, de a se dezvolta liber in propriile state.

Nu in ultimul rand, as dori sa mentionez efortul comun la care cu totii trebuie sa fim parte pentru combaterea terorismului. Avem nevoie de masuri sustinute, care sa impiedice raspandirea ideologiei extremiste mai ales in randul acelor categorii care sunt vulnerabile la acest tip de mesaje. Educatia ramane cel mai puternic instrument de canalizare a energiilor spre generarea pacii si prosperitatii pentru toti, in detrimentul proliferarii violentei si urii.

Imnul dumneavoastra national vorbeste despre speranta, iar speranta se dezvolta acolo unde este pace. Parlamentul este, prin excelenta, cel mai potrivit cadru de manifestare a aspiratiilor de buna intelegere si de gasire a celor mai potrivite modalitati de aplanare a conflictelor", a declarat presedintele Iohannis.

Klaus Iohannis se afla in aceste zile intr-o vizita de stat in Israel. Seful statului va merge, joi, si in Palestina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Klaus Iohannis pace Israel Palestina , #presedinte