Iohannis, un presedinte decorat de romani si straini

Duminica, 28 Decembrie 2014, ora 12:48
7498 citiri
Iohannis, un presedinte decorat de romani si straini
Foto: Adevarul / George Dumitriu

Presedintele Klaus Iohannis a primit in ultimii ani mai multe decoratii atat din partea Romaniei, cat si din partea altor state, in special Germania.

Profesor de fizica si inspector scolar inainte anul 2000, cand a devenit pentru prima oara primar al municipiului Sibiu din partea Forumului Democrat al Germanilor din Romania, Klaus Iohannis a primit prima distinctie in anul 2006, cand a fost onorat cu Crucea Federala de Merit oferita de Republica Federala Germania, conform CV-ului postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

In 2007, cand Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana, Klaus Iohannis a fost decorat de presedintele Traian Basescu impreuna cu Ion Ariton, pe atunci prefect de Sibiu, cu Ordinul National Steaua Romaniei, in grad de Cavaler, pentru "devotamentul pus in slujba cetatenilor si pentru contributia personala la revigorarea culturala si spirituala a municipiului Sibiu - Capitala Culturala Europeana".

Au urmat patru distinctii din partea unor state europene, dintre care trei in acelasi an - 2009.

2008 - Distins cu Ordinul National italian - Steaua Solidaritatii Italiene, in grad de Comandor

2009 - Distins cu Ordinul de Merit al Marelui Ducat de Luxemburg, in grad de Ofiter

2009 - Distins cu Ordinul de Merit "Marea Cruce de Argint" din partea statului austriac

2009 - Distins cu Ordinul de Ofiter al Coroanei Belgiene

In 2010 a primit placheta de onoare a Asociatiei Expatriatilor din Germania si a fost onorat cu medalia de onoare "Prieten al Comunitatilor Evreiesti din Romania" din partea Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, se mai arata in CV-ul lui Klaus Iohannis.

Iohannis, criticat pentru decorarea lui Bjoza: Poate fi interpretata ca o omagiere a legionarilor (Video)

In 2011, a fost distins, la fel ca multi alti primari de orase importante din Romania, cu Ordinul National al Romaniei pentru Merit, in grad de Cavaler.

Cea mai recenta distinctie a fost primita in 2014 - Crucea de Ofiter al Ordinului pentru Merite al Republicii Federale Germania (foto).

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Iohannis decorat Germania, #Iohannis primit decoratii, #Iohannis decorat Romania , #presedinte