Iohannis: Viorica Dancila nu va fi primita la dezbaterea de marti seara

Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 21:34
8157 citiri
Iohannis: Viorica Dancila nu va fi primita la dezbaterea de marti seara
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni seara, la Ploiesti, ca Viorica Dancila "nu va fi primita" daca va merge la dezbaterea pe care a anuntat-o pentru marti seara.

"Nu va fi primita, fiindca nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva. Este o discutie cu jurnalisti, cu formatori de opinie, pe care eu am organizat-o, la care eu i-am invitat si vom avea o discutie asezata, foarte interesanta sper, despre mandatul care a trecut si mandatul care sper sa fie", a declarat Klaus Iohannis, luni seara, la Ploiesti, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor.

Presedintele Klaus Iohannis a spus, de asemenea, raspunzand altei intrebari, ca va relua tema privind imunitatea de care se bucura presedintele potrivit Constitutiei atunci cand se va discuta despre modificarea legii fundamentale.

"Acest lucru se poate face odata cu schimbarea Constitutiei si, sigur, cand ajungem la schimbarea Constitutiei voi relua aceasta tema", a mai spus Iohannis.

In cursul zilei de luni, vicepresedintele PNL Rares Bogdan a dat detalii despre modul in care se va desfasura dezbatere. Bogdan a sustinut ca ii vor putea pune intrebari presedintelui "intre 6, 7, 8, 9 jurnalisti, analisti, formatori de opinie, politologi".

In scurt timp, parte dintre jurnalisti - printre care Cristian Tudor Popescu - au anuntat ca nu vor participa la dezbatere, din cauza modului in care e organizat evenimentul.

Luni, la sediul PSD, purtatorul de cuvant al partidului, Valeriu Steriu, a declarat ca inca se mai analizeaza daca Viorica DancIla va merge la dezbaterea de marti.

"Analizam acest lucru. Suntem probabil in cursul zilei de maine (marti - n.red.) cu o decizie luata si pe acest subiect. Analizam cu variantele pro si contra. Avem foarte multi membri din partidul nostru care ne solicita sa mergem, avem la fel de multi membri care ne solicita sa nu mergem. Vom cauta sa vedem care este varianta cea mai buna. Avantajul principal ar fi cel al servirii democratiei. Avem in acest fel posibilitatea sa aratam ca avem un candidat capabil sa participe la o confruntare, ceea ce partea lui Klaus Iohannis evita si refuza cu indarjire sa aduca aceasta dezbatere in atentia celor 18 milioane de votanti", a declarat Valeriu Steriu.

#Klaus Iohannis presedinte dezbatere, #Iohannis refuza dezbatare Dancila , #presedinte