Liderii principalelor partide, convocati de Klaus Iohannis. Cum incearca presedintele sa linisteasca spiritele in coalitie SURSE

Joi, 15 Aprilie 2021, ora 07:40
5304 citiri
Liderii principalelor partide, convocati de Klaus Iohannis. Cum incearca presedintele sa linisteasca spiritele in coalitie SURSE
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis FORO Facebook

Presedintele Klaus Iohannis intervine in scandalul iscat in coalitia de guvernare dupa ce ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a fost demis.

Joi, 15 aprilie, este asteptata o sedinta convocata de Klaus Iohannis la Vila Lac 3, cu liderii coalitiei, potrivit unor surse politice.

Potrivit surselor ziare.com, USR PLUS va cere si la aceste discutii demisia premierului Florin Citu. Cei de la USR PLUS sunt extrem de revoltati, dupa ce Vlad Voiculescu a fost demis fara sa fie consultati sau macar anuntati. Cel mai probabil, presedintele Klaus Iohannis va incerca sa aplaneze acest conflict, care ar putea genera o criza majora pe scena politica.

USR PLUS a avut ieri sedinta, dupa ce Voiculescu a fost revocat si s-au discutat conditiile pentru a ramane la guvernare. O idee luata in calcul pentru a continua parteneriatul cu PNL a fost demisia lui Florin Citu.

Mai multi ministri USR PLUS l-au criticat miercuri pe Florin Citu.

Ministrul cercetarii, inovarii si digitalizarii, Ciprian Teleman, afirma ca "premierul a picat un test de leadership" si ca "a ales calea scurta de a scapa de o grija in loc sa aleaga calea mai anevoioasa a comunicarii si a colaborarii".

Vicepremierul Dan Barna a transmis miercuri seara, 14 aprilie, ca Florin Citu "stia bine ca avea in USR PLUS parteneri loiali, lucru demonstrat in repetate randuri", insa acesta "s-a pregatit pentru o lovitura pe care si-a dorit-o spectaculoasa".

Dan Barna a afirmat pe pagina sa de Facebook faptul ca premierul stia ca ar fi fost dispus sa discute oricat pentru a asigura stabilitatea coalitiei.

In schimb, acuza Barna, Florin Citu a decis sa anunte public demiterea unui ministru al USR PLUS in timp ce se discuta despre modalitati de rezolvare a diferendului.

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a calificat miercuri, 14 aprilie, drept "un moment foarte neplacut" demiterea ministrului Vlad Voiculescu, adaugand ca merge mai departe coalitia guvernamentala, "ideea de a se opri acum neputand fi acceptata".

Premierul Florin Citu a trimis la Cotroceni miercuri documentele privind revocarea lui Vlad Voiculescu din functia de ministru al Sanatatii.

La scurt timp, seful statului a semnat decretul de revocare a acestuia.

Decizia premierului a generat o criza in randul coalitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Preşedintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, a afirmat, sâmbătă, că, în judeţul Tulcea, PNL a demonstrat deja că este partidul ”cu cei mai eficienţi aleşi locali”. ”Primarii PNL...
#Klaus Iohannis presedinte, #PNL, #usr plus, #Vlad Voiculescu ministrul Sanatatii , #presedinte