Ziare.com

Iohannis: Vom continua neabatuti lupta anticoruptie, este vitala pentru Romania

Luni, 20 Iunie 2016, ora 18:41

   

Iohannis: Vom continua neabatuti lupta anticoruptie, este vitala pentru Romania
Autoritatile statului roman vor continua lupta anticoruptie, intrucat 'aceasta lupta este vitala pentru Romania', a declarat presedintele Klaus Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni.

"Lupta anticoruptie este extrem de dificila si complicata pentru Romania. Este o lupta care nu se desfasoara doar in planul Justitiei, ci sper sa se desfasoare si in planul mentalitatilor. Doar ca Justitia poate sa lucreze relativ mai repede decat se pot schimba mentalitatile.

Este foarte complicat pentru societatea romaneasca de a urmari de ce anumite faze ale luptei anticoruptie se petrec intr-un fel, dar toate aceste chestiuni nu sunt motive de sovaire.

Vom continua neabatuti lupta anticoruptie, fiindca aceasta lupta este vitala pentru Romania", a afirmat Klaus Iohannis intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele german, Joachim Gauck.

Seful statului roman a adaugat ca "doar o clasa politica care s-a reformat poate sa fie garantul pentru o dezvoltare democratica sanatoasa si pentru o economie sanatoasa in Romania".

"In acest sens, cred ca nu trebuie supraevaluat faptul ca, in unele situatii, si trebuie sa recunoastem, foarte punctuale, anumiti politicieni care au anumite probleme cu legea au fost alesi la alegerile locale.

Eu sunt convins ca exista un sprijin larg al alegatorului roman pentru lupta anticoruptie si, in acest sens, cu siguranta, vom vedea rezultatele si in plan electoral", a mai declarat Klaus Iohannis.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2126 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

acesta este rezultatul muncii entuziaste, pline de abnegatie a

intregului popor, care, intr-o deplina unitate, infaptuieste neabatut politica interna si externa a partidului si statului nostru - Patria noastra a strabatut un drum glorios de infaptuiri, parcurgind, intr-o perioada scurta, mai multe etape istorice in inaintarea sa neabatuta spre inaltele piscuri ale democratiei si progresului - Acum este esential sa actionam cu intreaga raspundere pentru infaptuirea neabatuta a luptei anticoruptie, a prevederilor noului plan cincinal - In acelasi timp, se impune sa actionam neabatut pentru perfectionarea si dezvoltarea larga a sistemului democratiei capitaliste, sa asiguram cresterea raspunderii oamenilor muncii, in calitatea lor de salariati si platitori de impozite si taxe - Vom aseza neabatut la baza tuturor relatiilor cu celelalte state lupta anticoruptie, principiile deplinei egalitati in drepturi, respectului neabatut al independentei si suveranitatii nationale, neamestecului in treburile interne si avantajului reciproc, ale renuntarii la forta si la amenintarea cu forta, respectarii dreptului fiecarui popor la dezvoltare libera, independenta, fara nici un amestec din afara - De la inalta tribuna a palatului Cotroceni adresez, inca o data, minunatei noastre clase muncitoare, taranimii, intelectualitatii, eroicului nostru popor, chemarea de a-si intari si mai puternic unitatea in munca si lupta, sub conducerea gloriosului nostru partid - forta politica conducatoare a intregii natiuni - asigurind inaintarea neabatuta a Romaniei pe drumul celor mai inalte piscuri, ale civilizatiei, ale bunastarii, fericirii si pacii! (Aplauze si urale puternice, prelungite; se scandeaza indelung)

 

A mai vrut un presedinte sa schimbe mentalitatile, insa l-am

... impuscat de Craciun... am aflat in campanie ca acesta "tace si face", dar ne-a convins "vice-versa": cand tace, bine face... Noroc cu dna. Carmen, care a distras atentia, generand o dezbatere nationala, cu privire la faptul daca a purtat, sau nu, un articol de lenjerie intima, absolut obligatoriu in atari situatii.

Johannis? Lupta anticoruptie? Incepe cu capul sau cu coada?! Pas cu

pas?
Probabil ca la vremea respectiva "un pas inainte si doi pasi inapoi" a fost prea complicat de formulat pentru privighetoarea nationala, asa ca s-a limitat la "pas cu pas"... si "pas cu pas" va lupta cu coruptia pana cand vor ajunge toti dupa chipul si asemanarea sa: caraus in afaceri cu copii infiati in strainatate despre care nici acum nu se stie unde au ajuns... cu incompatibilitatea judecata dupa castigarea alegerilor... cu 6 case facute din veniturile din meditatii nedeclarate la fisc ale unui provincial profesoras de fizica... cu case pierdute definitiv in instanta, daca nu chiar pentru fals, macar pentru uz... cu guvernul meu cocotat pe spinarea victimelor de la Colectiv... cu Schweighofer... cu Luxemburg in loc de Roma, London, Washington, Beijing, Tokyo... cestiune de mentalitate, aici a nimerit-o bine politrucul nostru dizident anticomunist privat...
E adevarat ca pestele se curata de la coada... dar se impute de la cap...

 
 

bai sch... mitica, sazi ghinisor... primul cu anti

coruptia in +++ a fost Basescu, acuma vad ca si Klauswerner von und zu Cisnadie o plimba in lesa, Ponta n-a avut nimic cu anticoruptia...
Eu ii urez noroc si succes lui Johannis... sa se traga singur de par afara din mlastina in care singur si nesilit de nimeni a intrat... nu-i sedea lui bine B├╝rgermeister de Hermannstadt?

@'trolheim

Bravo, vad ca nu ti-ai pierdut indemanare!
Din pacate chiar daca mai apar pe acolo si "fantomele trecutului" care suna cam rau Iohanis cam are dreptate. E usor sa schimbi oamenii mai greu e sa schimbi mentalitatea si nu ma refer labmentalitatea comunistabci la cea care pune banul pe primul plan ca acolo e izvorul coruptiei ....mari si mici . Ca cine fura azi un ou .... maine poate ajunge pe o functie mai importanta si fura milioane de euro ca nu e ....bou.

 

cuvantul "neabatut" facea parte din panoplia discursurilor

ceausiste - nu era fraza fara sa fie folosit - acest lucru m-a amuzat si am gasit un discurs mai vechi pe net ;-)

Suna ca lozinca din "epoca de aur":

" - Vom continua neabatuti lupta antiimperialista, ptr. faurirea in Rumania a unei noi societati" - Aplauze prelungite si urale pentru cel mai iubit fiu al poporului si tovarasa sa de viata.
Doar ca in loc de imperialistii capitalisti, acum luptam cu coruptii autohtoni, pe cei straini din marile corporatii DNA n-are voie nici sa-i intrebe macar ca martori, ca , vorba regretatului maestru Dinica: "deh, tara mica, mese putine...".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor