Jean-Claude Juncker si Donald Tusk il felicita pe Klaus Iohannis pentru realegerea in functia de presedinte

Luni, 25 Noiembrie 2019, ora 17:14
3658 citiri
Jean-Claude Juncker si Donald Tusk il felicita pe Klaus Iohannis pentru realegerea in functia de presedinte

Presedintele in exercitiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si presedintele in exercitiu al Consiliului European, Donald Tusk, l-au felicitat pe presedintele Klaus Iohannis pentru realegerea in functie.

Jean-Claude Juncker i-a tramsmis lui Iohannis ca stie ca poate conta pe rolul activ pe care il va avea Romania in promovarea si continuarea proiectului european.

"Felicitari, Klaus Iohannis pentru realegerea dumneavoastra ca presedinte. Sustinerea puternica a poporului roman pentru optiunile dumneavoastra fara echivoc pentru o tara pro-europeana vine intr-un moment important pentru Europa. Stiu ca pot conta pe rolul activ al Romaniei pentru a duce mai departe proiectul european", a scris Jean-Claude Juncker, luni, pe Twitter.

Oficialul european a atasat postarii si scrisoarea prin care il felicita pe Klaus Iohannis.

"Draga domnule presedinte,

In numele Comisiei Europene, dar si personal, vreau sa va transmit cele mai calduroase felicitari pentru realegerea dumneavoastra ca Presedinte al Romaniei. Sustinerea puternica a poporului roman pentru optiunile dumneavoastra fara echivoc pentru o tara pro-europeana vine intr-un moment important pentru Europa.

Stiu ca pot conta pe rolul activ al Romaniei pentru a duce mai departe proiectul european si am incredere ca veti plasa contributia Romaniei pentru o Uniune mai puternica.

Fie ca Declaratia de la Sibiu si angajamentele asumate prin aceasta sa ne ghideze actiunile pentru ca Uniunea Europeana sa continue sa aiba un viitor al unitatii", conform documentului atasat pe Twitter de Jean-Claude Juncker.

La randul sau, Donald Tusk i-a transmis lui Iohannis ca se bucura ca a fost reales presedinte.

"Felicitari @KlausIohannis pentru realegerea ca Presedinte al Romaniei. Ma bucura in mod deosebit ca Romania va continua sa beneficieze de conducerea dumneavoastra responsabila si de incredere", se arata in mesajul publicat de Tusk.

Mesajul postat de Donald Tusk pe platforma de microblogging Twitter avea atasata si o scrisoare prin care il felicita pe presedintele Romaniei.

"Draga domnule presedinte,

Din partea Consiliului European, vreau sa va ureze cele mai calde felicitari pentru realegerea dumneavoastra. In perioada in care am lucra impreuna, in ultimii cinci ani, v-am apreciat angajamentul pentru valorile europene si pentru o Romanie prospera in cadrul Uniunii Europene. Sunt incantat in mod deosebit ca Romania va continua sa beneficieze de conducerea dumneavoastra de incredere si responsabila", se arata in scrisoarea oficialului european.

Biroul Electoral Central (BEC) anunta, luni, ca a centralizat pana acum 99,67% dintre voturile pentru turul II al alegerilor prezidentiale, Klaus Iohannis obtinand 65,88% dintre voturi, iar Viorica Dancila - 34,12%.

Citeste si:
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finan╚Ťele proprii. Cine a primit cea mai mare sanc╚Ťiune
Amenzi de peste 4 milioane de lei ÔÇŁ├«ncasateÔÇŁ de partide, pentru nereguli ├«n finan╚Ťele proprii. Cine a primit cea mai mare sanc╚Ťiune
Autoritatea Electoral─â Permanent─â (AEP) a publicat un raport cu sanc╚Ťiunile pe care partidele politice din Rom├ónia le-au primit anul trecut ca urmare a neregulilor cu privire la cheltuielile...
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicat─â o consilier─â USR din Mogo╚Öoaia: ”Nu ar fi fost posibil dac─â ho╚Ťii nu ar sim╚Ťi c─â au protec╚Ťie politic─â”
Dan Barna, despre incidentul ├«n care a fost implicat─â o consilier─â USR din Mogo╚Öoaia: ÔÇŁNu ar fi fost posibil dac─â ho╚Ťii nu ar sim╚Ťi c─â au protec╚Ťie politic─âÔÇŁ
Vicepre╚Öedintele USR Dan Barna a reac╚Ťionat joi sear─â, 27 ianuarie, dup─â ce o consilier─â a partidului s─âu din Mogo╚Öoaia a fost agresat─â de ÔÇŁcolegiiÔÇŁ de la PNL ╚Öi PMP. ├Än mesajul...