Klaus Iohannis a promulgat Codul Fiscal

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 19:21
3031 citiri
Klaus Iohannis a promulgat Codul Fiscal
Foto: B1Tv

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca a promulgat Codul Fiscal, precizand ca au existat doua motive pentru care l-a retrimis in Parlament.

Codul Fiscal, adoptat din nou in Parlament (Video)

"Astazi am promulgat Codul Fiscal. Au fost doua motive pentru care am retrimis Codul Fiscal in Parlament. Primul: Dupa parerea mea, nu avusese loc o dezbatere publica asa cum se cuvine pentru Codul Fiscal.

Este nevoie pentru o astfel de lege de dezbatere pe mai multe fatete, aprofundata, la care participa toti actorii implicati si informati. In Parlament, o astfel de dezbatere nu avusese loc. In societatea civila s-a dezbatut inainte de prima aprobare foarte putin. Am considerat ca nu este bine si ca e nevoie de o dezbatere mai ampla. Dezbaterea de dupa retrimitere a fost pe masura asteptarilor.

Al doilea motiv a fost legat de ceea ce am putea sa numim responsabilitate. Am vrut sa se analizeze foarte bine si sa se ajunga la concluzia potrivita", a spus Klaus Iohannis.

Deputatii din comisia de buget au adoptat reexaminarea Codului Fiscal - Ce amendamente au trecut

Seful statului s-a declarat multumit de modul in care a decurs dezbaterea publica pe Codul Fiscal si a precizat ca nu si-a exprimat pana acum punctul de vedere pentru ca a dorit ca specialistii sa faca acest lucru.

Ponta explica de ce nu a votat Codul Fiscal si citeaza din Iohannis

"Prea multe masuri de relaxare fiscala dintr-o data mi s-au parut nepotrivite. Dar nu am considerat ca este rolul meu, al presedintelui, sa spun ce masuri sa ramana si sa nu ramana in vigoare. De aceea, nu am aparut in aceasta dezbatere si nu am exprimat punctul meu de vedere, pentru ca am vrut ca acest lucru sa il faca specialistii.

Sunt foarte multumit de modul in care a decurs dezbaterea publica, inclusiv dezbaterea intre partide si votul final. Din aceste motive, astazi, am promulgat Codul Fiscal", a conchis Iohannis.

Singurii parlamentari care au votat impotriva Codului Fiscal

Codul Fiscal, reexaminat la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis, a fost adoptat, joi, in Camera Deputatilor, for decizional. Proiectul a primit 279 de voturi "pentru", 8 voturi "impotriva" si 5 abtineri.

Codul Fiscal a fost apoi trimis spre aprobare la presedintele Klaus Iohannis, care a intors in Parlament varianta initiala. Acum insa, nu a mai avut aceasta posibilitate.

I.O.

Citește și:
Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea SURSE
Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea SURSE
Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim, de la 1 ianuarie, la 3.000 lei, majorarea pensiilor urmând a fi de maximum 11%, în functie de bugetul pe anul viitor, au precizat surse politice...
Premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea cu președintele Azerbaidjanului: ”Avem cantităţile necesare de gaz pentru această iarnă”
Premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea cu președintele Azerbaidjanului: ”Avem cantităţile necesare de gaz pentru această iarnă”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat sâmbătă, 1 octombrie, după o întâlnire pe care a avut-o la Sofia cu preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, că acesta i-a dat asigurări că...