Ziare.com

Klaus Iohannis ajunge in sfarsit la Berlin: Cand se va vedea cu Merkel

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 16:54

   

Klaus Iohannis ajunge in sfarsit la Berlin: Cand se va vedea cu Merkel
Presedintele Klaus Iohannis va fi primit, joi, 26 februarie, in cadrul vizitei pe care o va efectua in Germania, de presedintele Joachim Gauck si de cancelarul Angela Merkel, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Presedintiei germane si al Guvernului de la Berlin.

Site-ul Presedintiei germane anunta ca Joachim Gauck il va primi, joi, 26 februarie, pe presedintele roman, Klaus Iohannis, la ora locala 12:00 (13:00, ora Romaniei), la Palatul Bellevue, resedinta oficiala a sefului de stat german.

Joachim Gauck va oferi un pranz oficial in cinstea presedintelui Iohannis.

Purtatoarea de cuvant a cancelarului german, Christiane Wirtz, a anuntat, vineri, ca Angela Merkel va avea convorbiri oficiale cu presedintele roman, Klaus Werner Iohannis, joi, 26 februarie, de la ora locala 14:00 (15:00, ora Romaniei).

Discutiile vor viza relatiile bilaterale, teme pe de agenda europeana si internationala, in special situatia din Ucraina si R. Moldova - ambele tari vecine Romaniei -, precum si evolutiile din Balcanii de Vest, potrivit unui comunicat pe de site-ul Guvernului german.

Initial, vizita presedintelui roman a fost programata pentru 11 februarie, dar a fost amanata in semn de respect fata de funeraliile fostului presedinte Richard von Weizsacker, organizate la aceasta data.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3074 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor