Klaus Iohannis cheama din nou partidele la consultari - care este tema

Joi, 28 Mai 2015, ora 13:41
5424 citiri
Klaus Iohannis cheama din nou partidele la consultari - care este tema

Presedintele Klaus Iohannis a chemat din nou partidele parlamentare la consultari, pe tema aderarii tarii noastre la zona euro, dupa intalnirea avuta joi la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, cei trei s-au intalnit pentru a discuta despre procesul aderarii Romaniei la zona euro.

Zona euro, "Sfantul Graal": Obiectivul Romaniei e foarte ambitios, sustine Isarescu

"Avand in vedere complexitatea deosebita a procesului de aderare la zona euro, domnul presedinte Klaus Iohannis a lansat consultari pe aceasta tema, astfel incat Romania sa fie cat mai bine pregatita iar adoptarea euro sa fie in beneficiul tuturor cetatenilor.

Discutiile purtate de presedintele Romaniei cu prim-ministrul Romaniei si cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei au avut in vedere sa identifice principalele etape si responsabilitati economice si institutionale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern in cadrul Programul de Convergenta 2015-2018", se precizeaza in comunicat.

Aderarea Romaniei la zona euro - economistii lanseaza cel mai probabil scenariu

De asemenea, se mai arata ca, in perioada urmatoare, seful statului "va organiza consultari cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic national privind aderarea Romaniei la zona euro".

"Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii nationale de trecere la euro si a unui calendar riguros de masuri economice, monetare, legislative si institutionale, care sa asigure Romaniei un parcurs economic stabil si predictibil", mai arata comunicatul.

Intalnire Iohannis-Ponta la Cotroceni: Miza ar putea fi modificarile la Codul Penal

Totodata, Administratia Prezidentiala transmite ca, in cadrul discutiilor de joi, "s-a decis infiintarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care sa asigure proiectarea, coordonarea si monitorizarea etapelor si responsabilitatilor implicate pentru atingerea acestui obiectiv".

F.N.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...