Iohannis cheama oamenii la vot: Nu ratati, dragi romani, aceasta ocazie! Nu lasati pe altul sa hotarasca pentru voi

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 12:06
12422 citiri
Iohannis cheama oamenii la vot: Nu ratati, dragi romani, aceasta ocazie! Nu lasati pe altul sa hotarasca pentru voi

Presedintele Klaus Iohannis i-a indemnat din nou pe romani sa mearga sa voteze la alegerile parlamentare de duminica.

"Nu lasati pe altul sa hotarasca pentru voi", i-a sfatuit seful statului pe cetateni.

Acesta a spus ca absenteismul nu este o solutie si ca romanii trebuie sa voteze chiar daca se decid in ultima clipa pe cine sa aleaga.

De asemenea, presedintele a vorbit despre lupta anticoruptie, laudand DNA, si a subliniat nevoia continuarii combaterii coruptiei.

In ultimul timp, seful statului a facut numeroase apeluri catre cetateni sa iasa duminica la vot. Cel mai recent Iohannis a facut acest indemn joi, la Curtea Constitutionala, unde in doar cateva minute le-a cerut de 8 ori romanilor sa isi exercite dreptul constitutional.

Ziare.com a transmis, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui:

- Am ajuns la finalul campaniei electorale si in acest moment mesajul cel mai important pe care vreau sa il dau romanilor este unul clar si simplu.

- Dragi romani, mergeti la vot! Mergeti la vot si nu lasati pe altul sa hotarasca in locul vostru ce se intampla cu Romania noastra.

- Indiferent daca aveti o optiune sau inca nu aveti o optiune, este important sa mergeti sa votati.

- S-a spus in aceste zile ca aceasta campanie electorala nu a reusit sa emotioneze, cum au reusit alte campanii electorale.

- Totusi, ziua votului produce emotii. Duminica mergem si alegem Parlamentul Romaniei pentru urmatorii 4 ani.

- Este o alegere importanta, pentru ca vrem impreuna sa continuam sa facem Romania mai buna. Este importanta pentru ca trebuie impreuna sa construim o Romanie puternica si prospera.

- Absenteismul nu este niciodata o solutie in ziua votului.

- In democratie, alegatorul devine activ si participant numai in ziua votului. Nu ratati, dragi romani, aceasta ocazie. Mergeti si votati, chiar daca va hotarati in ultimul moment pe cine sa votati.

- Astazi se sarbatoreste ziua internationala a luptei anticoruptie. Coruptia inseamna saracie, stagnare, dispret pentru cetateni, pentru lege. Cum am mai spus, coruptia ucide.

- De aceea, imi doresc o Romaniei fara coruptie.

- De aceea, am spus de fiecare data ca sprijin lupta anticoruptie. De aceea, este important ca in Romania lupta anticoruptie sa continue in forta.

- Apreciez in mod deosebit lupta DNA si a celor care si-au facut datoria ca astazi Romania sa nu mai figureze pe lista tarilor corupte.

- Lupta anticoruptie trebuie sa continue pana cand respectarea legii si corectitudinea devin normalitate, devin regula, pana cand construim o societate care ea insasi nu mai tolereaza coruptia.

- Cred ca suntem pe drumul cel bun, dar este important sa continuam. Ca sa continuam bine, este nevoie sa votam. Va astept duminica la vot.

- Va doresc o zi buna!

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com