Iohannis: Imi doresc sa vad oameni mai responsabili in functiile executive. Cei 15 km de autostrada inseamna ridicol de putin

Joi, 24 Mai 2018, ora 11:51
20543 citiri
Iohannis: Imi doresc sa vad oameni mai responsabili in functiile executive. Cei 15 km de autostrada inseamna ridicol de putin
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Desi investitiile straine aduc beneficii pe termen lung pentru intreaga societate, guvernantii nu par interesati sa le incurajeze. Asa se face ca autostrazile se construiesc in ritm de melc si exista numai pe hartii colorate, spune presedintele Klaus Iohannis, care adauga ca are pretentii mai mari de la cei aflati in functii executive.

"In programele guvernamentale, infrastructura a fost o prioritate doar la nivel declarativ si nu vorbesc doar despre unii guvernanti. In afara de harti colorate si planuri frumoase, lumea se uita si la realizari. Cei 15 km de autostrada inseamna ridicol de putin. Autostrazile se fac in ritm de melc.

(...) Romanii isi doresc un trai mai bun si recurg la proteste pentru a atrage atentia asupra acestor probleme acute", a afirmat Klaus Iohannis, la Pitesti.

Presedintele a aruncat si cateva ocheade spre Guvern.

"Imi doresc sa vad oameni mai responsabili in functiile executive, care sa gandeasca, dincolo de interesul de partid, in interesul Romaniei si aici cred ca este potrivit sa laud administratia locala din judetul Arges si din Pitesti, care dovedesc, practic, cum se pot aborda cu succes aceste lucruri.", a spus seful statului.

"Daca am aduna promisiunile de kilometri de autostrada facute de guvernanti in ultimii 20 de ani, am avea autostrazi cat China", a explicat Klaus Iohannis.

Iohannis a adaugat ca Executivul ar trebui sa faca toate eforturile pentru a aduce in Romania noi firme straine.

"Autoritatile guvernamentale trebuie sa inteleaga o data pentru totdeauna ca investitorii straini nu trebuie priviti cu adversitate, dimpotriva. Executivul ar trebui sa faca toate eforturile pentru a aduce in Romania noi firme straine cat mai performante, in special in sectoarele in care dispunem de avantaje competitive remarcabile si avem suficiente sectoare de acest tip", a spus acesta.

Iata si discursul integral, publicat de Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis se afla la Pitesti, unde participa la dezbaterea "Industria auto, motorul dezvoltarii economiei. Factori de crestere a competitivitatii", organizata de Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM), la care vor lua parte reprezentantii celor mai importante companii din industria auto romaneasca, si pentru o vizita la uzina Automobile Dacia.

"Avand in vedere importanta deosebita a industriei auto pentru economia Romaniei, presedintele Klaus Iohannis va purta un dialog cu participantii la dezbatere pe teme cheie pentru perspectivele de dezvoltare ale acestei industrii, precum cele care privesc competitivitatea, infrastructura, piata fortei de munca, nevoia de profesionalizare a educatiei, cat si provocarile viitorului in contextul industriei 4.0", a precizat Administratia Prezidentiala.

Apoi, presedintele va vizita uzina Automobile Dacia S.A. de la Mioveni, unde va avea discutii cu membri ai conducerii si angajati ai companiei.

Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
70% din balanța comercială a României înclină către importuri pe bandă rulantă, potrivit economistului Mircea Coșea. Însă, ministrul PSD al Economiei, Radu Oprea, susține că pentru...
#Iohannis autostrazi investitii , #presedinte
  1. Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
  2. Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
  3. Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
  4. „Înaltă trădare!". Diana Șoșoacă cere punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis
  5. Cei mai anoști prezidențiabili din perioada postcomunistă
  6. De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”
  7. Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi
  8. ”Guvernul Ciolacu a făcut cadou fiecărui copil născut în 2024 o datorie suplimentară de 1.342 de euro”. Acuzațiile USR
  9. Promisiunea făcută de Franța României: ”Poate conta pe sprijinul nostru deplin”
  10. Anunțul premierului după tragedia de pe Jepii Mici: ”Nu toți urșii sunt criminali”