Klaus Iohannis invita din nou partidele la consultari - subiectele aflate pe agenda

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 12:16
4096 citiri
Klaus Iohannis invita din nou partidele la consultari - subiectele aflate pe agenda

Presedintele Klaus Iohannis a invitat partidele politice la Palatul Cotroceni, pentru o noua runda de discutii, de aceasta data despre prioritatile legislative ale urmatoarei sesiuni parlamentare.

Astfel, reprezentantii formatiunilor politice care au grupuri in Parlament sunt asteptati la Cotroceni miercurea viitoare, a anuntat Administratia Prezidentiala.

"Miercuri, 28 ianuarie a.c., presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, invita partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlamentul Romaniei la Palatul Cotroceni, in vederea unor consultari referitoare la prioritatile legislative ale urmatoarei sesiuni parlamentare.

Pe agenda discutiilor se vor afla mai buna organizare a votului in strainatate, finantarea campaniilor electorale si a partidelor politice si accelerarea procedurilor privind ridicarea imunitatii parlamentare", se arata in comunicatul remis vineri de catre reprezentantii presedintiei.

Klaus Iohannis a anuntat si calendarul consultarilor, care vor incepe la ora 10.00 si se vor incheia la ora 18:00.

Calendarul consultarilor este urmatorul:

* ora 10.00 - Partidul Social Democrat;

* ora 11.00 - Partidul National Liberal;

* ora 12.00 - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei;

* ora 14.00 - Partidul Conservator;

* ora 15.00 - Uniunea Democrata Maghiara din Romania;

* ora 16.00 - Grupul parlamentar al Minoritatilor Nationale;

* ora 17.00 - Partidul Poporului - Dan Diaconescu.

Nici de aceasta data, reprezentantii PMP, condus de Elena Udrea, si cei ai PLR, condus de Calin Popescu Tariceanu, nu au fost invitati la consultari, desi aceste formatiuni politice detin un numar important de parlamentari.

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor si vicepresedintele PSD, a declarat ca nu stie daca va face parte din delgatia care va merge la Cotroceni, insa a vorbit succint despre temele propuse de Klaus Iohannis.

Amintind ca "parlamentarii romani au cea mai joasa imunitate din Uniunea Europeana", Zgonea a spus ca este necesara o decizie in ceea ce priveste accelerarea ridicarii imunitatii demnitarilor, la care sa participe atat partidele politice, cat si reprezentantii ai mediului universitar, ai Ministerului Public, adica "cei care vad altfel regulile jocului in politica".

Valeriu Zgonea a precizat ca este necesara "introducerea in statutul politicienilor a unui nou mod de a face politica, ce inseamna un cod etic, al moralitatii", facand referire la noul statul al PSD, in care conducerea partidului vrea sa cuprinda reglementari care sa stabileasca ce se intampla cu membrii care incalca legea.

Este pentru a doua oara de la preluarea mandatului prezidential cand seful statului invita partidele politice si reprezentantii minoritatilor nationale la discutii, Klaus Iohannis sustinand, de altfel, ca aceste intalniri vor deveni un obicei.

Presedinte a mai purtat dezbateri cu grupurile din Parlament si pe 12 ianuarie, cand a fost abordata tema bugetului alocat Apararii. Ulterior, Iohannis si partidele au incheiat un acord politic, cu scopul asigurarii, in anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale.

Iohannis, primele consultari cu sefii partidelor - Iata cand si de ce i-a chemat la Cotroceni

Iohannis, consultari cu partidele la Cotroceni: Acord in unanimitate pentru suplimentarea bugetului Apararii

D.T.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Iohannis consultari partide, #consultari partide Cotroceni , #presedinte