Klaus Iohannis l-a primit pe noul ambasador SUA: Bine ati venit in Romania! (Foto)

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 20:02
2943 citiri
Klaus Iohannis l-a primit pe noul ambasador SUA: Bine ati venit in Romania! (Foto)

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe noul amabsador al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, cu ocazia prezentarii scrisorii sale de acreditare, presedintele urandu-i acestuia "bun venit" in Romania.

"Bine ati venit in Romania! Este o placere sa va primesc aici", a spus Klaus Iohannis, dupa primirea scrisorii de acreditare.

Presedintele Klaus Iohannis si noul ambasador au avut o scurta intrevedere la finalul ceremoniei.

Mesajul transmis de noul ambasador SUA in limba romana

Alaturi de presedinte, la aceasta ceremonie au participat si consilierii prezidentiali Dan Mihalache, Lazar Comanescu si Laurentiu Stefan.

Din delegatia ambasadorului SUA a facut parte si Dean Thompson, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti.

Foto: Administratia Prezidentiala

Hans Klemm a depus juramantul in calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania saptamana trecuta, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul Departamentului de Stat, in prezenta secretarului de Stat, John Kerry, si a ambasadorului desemnat al Romaniei in SUA, George Maior.

Presedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat, pe 24 martie, pe Hans G. Klemm pentru postul de ambasador in Romania, el fiind confirmat in functie prin votul Senatului american din 5 august.

Hans G. Klemm, diplomat de cariera, a fost consilier al subsecretarului pentru Management, la Departamentul de Stat. Anterior, in perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului in Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului de Stat, iar inainte de aceasta functie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept si Respectarea Legii la ambasada din Kabul, in Afganistan (2010-2012).

Primul mesaj al noului ambasador SUA in Romania, legat de trimiterea lui Ponta in judecata

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite in Timorul de Est din 2007 pana in 2010 si ofiter de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americana din Tokyo, in perioada 2006-2007. Din 2004 pana in 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei, in Biroul pentru Resurse Umane.

Foto: Administratia Prezidentiala

Intre 2000 si 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE si Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene si eurasiatice.

Klemm a ocupat si pozitii in Germania, Japonia, Coreea de Sud si Trinidad Tobago, in cadrul Departamentului de Stat.

Este absolvent al Universtatii Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford.

Nou ambasador al SUA la Bucuresti: Vizele, din nou un subiect fierbinte (Foto)

Hans Klemm vorbeste fluent limbile japoneza si germana. Este casatorit cu Mari Kano.

Precedentul ambasador american in Romania a fost Mark Gitenstein, care si-a incheiat mandatul pe 14 decembrie 2012.

Citeste si:
Preşedintele Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York
Preşedintele Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York
Preşedintele Klaus Iohannis a depus marţi, 21 septembrie, flori şi a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, la memorialul construit...
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Medicul Alexandru Rafila a afirmat, marţi seară, că se aştepta de la premierul Florin Cîţu, după videoconferinţa pe care a avut-o marţi, la soluţii de sănătate publică, nu la anchete...
Sursa: MEDIAFAX