Klaus Iohannis, marturii despre prima intalnire cu Angela Merkel

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 13:22
10699 citiri
Klaus Iohannis, marturii despre prima intalnire cu Angela Merkel

Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, povesteste in cartea sa autobiografica despre prima intalnire pe care a avut-o cu Angela Merkel si ne ofera detalii despre relatia pe care o are cu seful guvernului german.

Pe de alta parte, Iohannis scrie, in volumul "Pas cu pas", ca nu a avut ocazia sa o intalneasca personal pe scriitoarea Herta Muller, pe care o apreciaza, insa a cunoscut-o pe Angela Merkel, cancelarul german.

"Am cunoscut-o, insa, personal pe doamna cancelar Angela Merkel, cu care am pastrat o buna relatie. Am intalnit-o prima oara la Berlin, in cadrul unei vizite oficiale de stat, in calitate de membru al delegatiei.

Klaus Iohannis, sunat de Angela Merkel - ce au discutat

Nu am jucat un rol deosebit de important cu acea ocazie, fiindca a fost o vizita oficiala de stat. Mult mai importanta a fost pentru mine si pentru FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din Romania - n. red.) vizita din 2010 a doamnei cancelar in Romania, ocazie cu care domnia sa a avut o intrevedere cu reprezentantii minoritatii germane, intr-o delegatie destul de mare, la resedinta ambasadorului Germaniei", scrie presedintele ales.

Iohannis mentioneaza ca Merkel stia multe despre etnicii germani din Romania si apreciaza ca e un avantaj pentru Romania sa cultive relatii cu un politician de asemenea anvergura.

Klaus Iohannis, sunat de Angela Merkel - ce au discutat

"Doamna Angela Merkel s-a aratat foarte interesata de problemele minoritatii germane si, totodata, cunoastea foarte multe detalii despre istoria noastra, despre problemele noastre. Acestea au fost chestiunile importante care s-au dezbatut atunci. Intalnirea a ajuns sa dureze foarte mult, avand in vedere acest tip de vizita. In cadrul discutiilor, un accent aparte s-a pus pe restaurarea bisericilor fortificate; cred ca a fost un semnal foarte bun si pentru noi, si pentru Guvernul Romaniei, ca exista acest interes din partea doamnei cancelar, care este un politician extrem de puternic si de bine informat, un om foarte pragmatic, cu o foarte buna capacitate de analiza si de identificare a temelor sensibile, o persoana cu foarte multa energie.

Nu este absolut nicio surpriza ca a ajuns unul dintre cei mai puternici politicieni din lume. Cu siguranta ca ar fi un avantaj pentru Romania sa cultive relatia cu un om politic de o asemenea anvergura", mai scrie Iohannis.

A dat 3 ore autografe

Klaus Iohannis si-a lansat cartea, miercuri, la Targul de Carte Gaudeamus, in fata unui public foarte numeros. Presedintele ales al romanilor a dat, timp de trei ore, peste 2.000 de autografe.

Joi dimineata, Iohannis le-a multumit pe Facebook tuturor celor care au venit la lansare.

"Le multumesc miilor de oameni care au venit ieri la lansarea mea de la Targul de carte Gaudeamus 2014. Am fost profund miscat de acest val de simpatie. Le sunt recunoscator pentru efortul pe care l-au facut si pentru increderea nestirbita.

Vreau sa va asigur pe toti ca aceasta carte va avea si o a doua editie, completata si adaugita. Voi lucra in curAnd, dupa investire, la un capitol distinct in care voi vorbi despre oamenii pe care i-am intAlnit in aceste luni si care mi-au transmis gandurile lor, despre speranta Romaniei lucrului bine facut, despre incredere si despre aceasta poveste de succes care a fost campania mea pentru prezidentiale. Voi vorbi despre cum, pas cu pas, ne-am luat tara inapoi!", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Saptamana aceasta, cartea lui Klaus Iohannis a intrat direct pe locul intai in topul eBooks, chiar daca a fost disponibila pentru cititori inca de pe data de 9 octombrie.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...