Klaus Iohannis merge la Chisinau - prima vizita externa in calitate de presedinte ales

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 16:29
6413 citiri
Klaus Iohannis merge la Chisinau - prima vizita externa in calitate de presedinte ales

Presedintele ales al Romaniei Klaus Iohannis va efectua o vizita la Chisinau, vineri, potrivit consilierului prezidential moldovean Vlad Turcanu. Aceasta ar urma sa fie prima vizita externa a viitorului presedinte al Romaniei.

Vizita va fi una neoficiala, la invitatia presedintelui Nicolae Timofti, in prima jumatate a zilei de vineri, informatia fiind confirmata pentru site-ul Deschide.md de Vlad Turcanu.

Iohannis pleaca in campanie electorala la Chisinau?

Deplasarea lui Klaus Iohannis in Republica Moldova este prima pe care presedintele ales o face in afara tarii, de la alegerile prezidentiale, avand loc cu 2 zile inainte de scrutinul parlamentar din tara vecina.

In plus, si noul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, a spus marti ca va efectua prima vizita externa la Chisinau, pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei.

Presedintele ales al Romaniei ar urma sa efectueze o vizita neoficiala si in Statele Unite, inainte de depunerea juramantului de investitura, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Bogdan Aurescu, noul ministru de Externe: Cui i-a dat primul telefon si unde face prima vizita

Iohannis explica de ce nu a fost niciodata la Cernauti si Chisinau: Nu se afla pe teritoriul Romaniei

E prima oara cand Iohannis merge la Chisinau

Klaus Iohannis a dezvaluit, in timpul primei dezbateri televizate cu Victor Ponta, ca nu a fost niciodata in Cernauti, Ucraina, sau in Chisinau, Republica Moldova.

"Voi fi presedintele tuturor romanilor, dar acele localitati nu se afla pe teritoriul Romaniei, au fost candva. Cu siguranta, cand voi fi presedinte, voi face cu placere vizite si in Chisinau, si in Cernauti. Am prieteni de multi ani care se trag din Cernauti si Chisinau", a explicat Iohannis.

Iohannis dezvaluie unde ar face prima vizita in calitate de presedinte

Ulterior, presedintele ales a declarat ca prima sa deplasare in aceasta calitate va fi cel mai probabil la Bruxelles si ca o posibila vizita in Republica Moldova este, de asemenea, prioritara.

"Cred ca este posibil ca prima vizita sa fie la Bruxelles, pentru ca acolo tot timpul sunt probleme urgente, si imi doresc ca una dintre primele vizite sa o fac la Chisinau", a precizat Klaus Iohannis.

Cum a votat diaspora: Iohannis - 89,73%, Ponta a castigat doar in Palestina

In Republica Moldova, Klaus Iohannis a castigat in toate cele 21 de sectii de votare. Spre deosebire de turul intai, cand Victor Ponta obtinuse peste 8.000 de voturi, devansandu-l pe candidatul ACL, de data aceasta el a obtinut mai putine voturi. Romanii de dincolo de Prut au rasturnat scorul: 78,58% au votat cu Klaus Iohannis si 21,41% cu Victor Ponta.

Presedintele R. Moldova saluta victoria lui Iohannis. Ce spune de Ponta

Presedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a fost printre primii sefi de stat care au salutat victoria lui Klaus Iohannis in alegerile prezidentiale, inca de pe 17 noiembrie: "Domnului Iohannis ii doresc sa sustina Republica Moldova in realizarea cursului sau proeuropean".

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...