Klaus Iohannis nu vrea presedintia Consiliului European: Mai sunt multe de facut

Sambata, 29 Iunie 2019, ora 12:00
5773 citiri
Klaus Iohannis nu vrea presedintia Consiliului European: Mai sunt multe de facut
Foto: Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis a declarat, sambata, la Sibiu, ca este presedintele Romaniei si vrea sa ramana presedintele Romaniei, si nu al Consiliului European.

"Domnul deputat Ovidiu Gant, in laudatio, pentru care i-am multumit si m-am bucurat foarte mult de cuvintele frumoase, a mentionat ca sunt persoane importante, si in tara, si in Europa, care m-ar vedea intr-o pozitie de conducere intr-o institutie europeana. Si vreau sa spun aici, acum, public: eu sunt Presedintele Romaniei si vreau sa raman Presedintele Romaniei, si nu al Consiliului European, pentru ca mai sunt, dragii mei, multe de facut si sunt dispus sa raman implicat", a afirmat presedintele Iohannis, la primirea Medaliei de Onoare a FDGR.

In discursul sau, Klaus Iohannis a precizat ca vrea sa spuna cateva cuvinte si despre politica de acum.

"Nu este niciun secret ca, pentru Romania, ultimii ani au fost ani foarte complicati. Am avut o majoritate guvernamentala si parlamentara care a avut obiectivul principal subjugarea justitiei in interesul unor persoane. Am avut o majoritate care a incalcat principiul de baza al unei democratii, principiul care inseamna ca guvernantii trebuie sa lucreze impreuna si pentru cei guvernati. Am avut o majoritate care a lucrat impotriva romanilor, impotriva celor guvernati, pentru a-si asigura beneficii politice", a afirmat presedintele.

El a precizat ca rezultatele alegerilor si referendumului din 26 mai au fost extrem de clare.

"Alegerile au fost pierdute de partidul de guvernamant si au fost castigate de Partidul National Liberal, iar referendumul a primit un vot atat de clar, incat in ziua de azi niciun politician din Romania nu mai indrazneste sa vina in public cu o opinie contrara. Peste 6,5 milioane de romani au votat "DA!" la ambele intrebari puse cu ocazia referendumului. Si astfel, peste noapte, s-a schimbat perceptia politica din Romania. Dar s-a schimbat numai perceptia, inca nu componenta politica din Romania. Este doar primul pas pe care l-am facut, alegerile europarlamentare. Urmeaza alegeri prezidentiale, urmeaza alegeri locale, in primavara anului viitor, si urmeaza alegeri parlamentare, in toamna anului viitor, sau, cine stie, poate chiar mai repede", a subliniat Klaus Iohannis.

Presedintele Iohannis a afirmat ca romanii trebuie sa inteleaga ca este extrem de important sa participe la toate alegerile, pentru a putea repara ce s-a stricat, pentru a putea reda demnitate Romaniei.

Presedintele Klaus Iohannis a primit, sambata, la Sibiu, Medalia de Onoare a FDGR. Distinctia i-a fost acordata pentru activitatea sa ca presedinte al Forumului, ca primar al Sibiului si ca sef al statului, dar si pentru contributia in promovarea valorilor si traditiilor minoritatii germane.

#Klaus Iohannis declaratii Sibiu , #presedinte