Klaus Iohannis: Parcursul european e singura cale viabila pentru Republica Moldova

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 15:36
1969 citiri
Klaus Iohannis: Parcursul european e singura cale viabila pentru Republica Moldova

Continuarea procesului de reforme, cu accent pe domeniul justitiei si combaterea coruptiei, este unul dintre aspectele importante ale parcursului european al Republicii Moldova, a transmis, miercuri, presedintele Klaus Iohannis, dupa primirea la Cotroceni a viceprim-ministrului pentru Integrare Europeana de la Chisinau, Iurie Leanca.

Klaus Iohannis a reiterat "sprijinul constant al Romaniei si al sau personal pentru agenda europeana a Republicii Moldova si, in acelasi timp, importanta punerii in practica a reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Astfel, pe agenda discutiilor s-a aflat Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeana a Republicii Moldova, cu accent asupra procesului de reforme si a prioritatilor de actiune relevante din perspectiva implementarii prevederilor Acordului de Asociere dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana. Totodata, au fost discutate perspectivele de realizare a proiectelor bilaterale de interconectare dintre Romania si Republica Moldova, respectiv impactul pe care evolutiile de la Chisinau il genereaza asupra agendei de reforme.

Cei doi oficiali au vorbit despre importanta accelerarii procesului de reforme, cu accent pe domeniul justitiei si combaterea coruptiei.

"In egala masura, Presedintele Romaniei a subliniat importanta unei comunicari strategice adecvate, la Bruxelles si in capitalele statelor membre, a rezultatelor procesului de reforma, obiectiv pe deplin impartasit de demnitarul de la Chisinau", mai transmite Presedintia.

Cei doi inalti oficiali au abordat si problematica proiectelor energetice, care vizeaza conectarea fizica a Republicii Moldova, prin intermediul Romaniei, la spatiul energetic european, in concordanta cu obiectivele integrarii economice a Republicii Moldova cu Uniunea Europeana.

"Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeana al Republicii Moldova a exprimat interesul pentru perspectiva de aplicare in planul relatiilor dintre Chisinau si Bucuresti a directiilor de actiune dezvoltate de Planul de Actiune "20 de rezultate pentru 2020", adoptat cu ocazia Summitului Parteneriatului Estic organizat la Bruxelles, la 24 noiembrie 2017, de natura sa genereze rezultate in beneficiul direct al cetatenilor", rezuma comunicatul Presedintiei.

In 27 iunie 2014, Republica Moldova a semnat la Bruxelles Acordul de Asociere cu UE.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: Ziare.com