LIVE TEXT Klaus Iohannis, la inaugurarea magistralei M5: Aceasta linie risca sa devina un fel de legenda, o legenda a amanarilor

Marti, 15 Septembrie 2020, ora 12:51
6305 citiri
LIVE TEXT Klaus Iohannis, la inaugurarea magistralei M5: Aceasta linie risca sa devina un fel de legenda, o legenda a amanarilor

Presedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban si ministrul Transporturilor participa marti la darea in folosinta a Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei, sectiunea Raul Doamnei - Eroilor, inclusiv Valea Ialomitei.

Principalele declaratii ale lui Klaus Iohannis:

- Este o mare realizare, trebuie sa recunoastem acest lucru, este, dupa revolutie, cea mai mare realizare de tip metrou din Romania. Nu a fost usor pana aici, aceasta linie risca sa devina un fel de legenda, o legenda a amanarilor, dar, iata, a venit un Guvern hotarat, care a dorit sa dovedeasca ca si astfel de lucrari pot fi finalizate cu succes si iata ca se inaugureaza.

- Aceasta realizare contribuie la imbunatatirea vietii din Bucuresti.

- Trebuie sa ajungem si cu infrastructura de transport in secolul XXI.

- O buna parte din aceasta investitie s-a finantat din fonduri europene. Avem in continuare fonduri europene la dispozitie, sume imense, se poate continua intr-un ritm alert dezvoltarea infrastructurii din Romania.

- Si pe aceasta linie este important sa circulam in siguranta si sa fim protejati. Va rog sa nu uitati masca, distanta, igiena, pentru a trece cu bine prin aceasta perioada foarte dificila.

Principalele declaratii ale lui Ludovic Orban:

- Lucrurile, uneori, le aseaza Dumnezeu astfel incat sa para coincidenta. Coincidenta face ca domnul director general, Gabriel Motanu, era director Metrorex si in 2008.

- 2007 si 2008 au fost anii in care au fost reluate investitiile la metrou, am finalizat tronsonul dinspre Autostrada Soarelui, am reluat lucrarile si le-am dus aproape de final la Piata Chibrit.

- Nu ne vom opri aici, toate lucrarile ulterioare se vor derula cu o viteza mai mare, vom fi mult mai atenti in tot ceea ce inseamna datele de pregatire si de executie a tuturor contractelor de extindere a retelelor de metrou.

- Infrastructura de transport este prioritatea 0.

Principalele declaratii ale lui Lucian Bode:

- Asistam astazi la un moment istoric pentru tot ceea ce inseamna transportul public de calatori in Bucuresti. Punerea in functiune cu calatori a magistralei M5, cu cele 10 statii, cei 7 kilometri de linie dubla, toate fiind proiectate si construite de la 0, reprezinta pe departe cea mai importanta realizare a Metrorex in toti anii de activitate.

- Magistrala M5 isi va continua dezvoltarea pentru inca sase statii Eroilor - Universitate - Piata Iancului. Proiectul se afla pe procedura de licitatie.

- In ceea ce priveste magistrala M6, legatura cu Aeroportul Otopeni, 12 statii, 14,2 kilometri, va intra in linie dreapta anul viitor cand vom semna contractul de executie.

- Accesul va fi liber astazi, 15 septembrie, pana la ora 23:00.

UPDATE (11:47)

Premierul Ludovic Orban a ajuns la ora 11:47. Sunt prezenti si presedintele Klaus Iohannis si Lucian Bode, ministrul Transporturilor. Oficialii se vor plimba cu metroul, dupa care urmeaza declaratiile de presa.

Linia de metrou se deschide la aproape noua ani de la inceperea lucrarilor. Metrorex precizeaza ca publicul va putea circula cu metroul incepand cu ora 14:00.

La finalul vizitei, care va avea loc la ora 12,00, la statia de metroul "Eroilor", seful statului si ceilalti oficiali vor sustine o declaratie de presa.

Anuntul lui Bode

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anuntat luni ca metroul din Drumul Taberei - Eroilor va fi dat in trafic cu calatori incepand de marti.

"Dupa ani de asteptare, sunt bucuros sa anunt public ca maine, incepand cu ora 12,00, magistrala de metrou M5 va fi data in functiune. Ca sa ajungem in aceasta etapa nu a fost deloc usor. A fost nevoie sa depasim, impreuna cu colegii de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si implicit cu cei de Metrorex SA, o serie de bariere, incepand de la cele birocratice, la cele administrative.

Astfel, astazi, putem spune ca povestea lucrarilor de la magistrala M5 s-a incheiat. Le multumesc tuturor celor care au contribuit la bucuria pe care o impartasim alaturi de toti bucurestenii, si nu numai!", a scris Bode, pe Facebook.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: Ziare.com