Klaus Iohannis, dupa lovitura data de Guvern: Astazi este o zi de doliu pentru statul de drept

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 23:20
11127 citiri
Klaus Iohannis, dupa lovitura data de Guvern: Astazi este o zi de doliu pentru statul de drept

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat dupa ce Guvernul a adoptat prin ordonanta de urgenta modificarea codurilor penale. Seful statului considera ca ziua de azi e o zi de doliu pentru statul de drept.

"Astazi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitura puternica de la adversarii justitiei, dreptatii si luptei impotriva coruptiei. Guvernul PSD si ALDE a ignorat visul si nazuintele a milioane de romani liberi care vor sa traiasca intr-o tara eliberata de coruptie", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Seful statului spune ca Guvernul PSD si ALDE a anulat eforturile facute de milioane de romani de a face din Romania o tara respectata in Europa!

"Astazi, Guvernul PSD si ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onesti si curajosi din Justitia romana care au dovedit in ultimii ani ca nimeni si nimic nu este mai presus de lege.

Guvernul PSD si ALDE a anulat eforturile facute de milioane de romani de a face din Romania o tara respectata in Europa! De astazi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificila", mai scrie Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis mai afirma ca rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majoritati, care a alcatuit un guvern legitim.

"Dar votul nu reprezinta un cec in alb care permite unei majoritati sa poata face orice, de la adoptarea masurilor populiste care risca sa puna sub semnul intrebarii stabilitatea economica in urmatorii ani, pana la calcarea efectiva in picioare a justitiei si a statului de drept.

In decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranta unui trai mai bun, nu pentru o legislatie slabita in domeniul anticoruptiei. Miza adevarata este cum vrem sa arate viitorul unei Romaniei in care oamenii sa-si doreasca sa traiasca, nu al unei Romanii din care sa-si doreasca din nou sa plece", mai spune presedintele.

Seful statului da asigurari ca va face tot ce imi sta in putinta pentru a face din Romania o tara eliberata de coruptie.

"Sfidarea PSD la adresa poporului este deplina. Uita insa un lucru esential. Valorile pe care se construieste un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu apartin unei majoritati sau minoritati de conjunctura, ci ne apartin noua, tuturor romanilor.

De astazi, misiunea mea este sa restabilesc statul de drept. Voi face tot ce imi sta in putinta pentru a face din Romania o tara eliberata de coruptie! Ma voi bate pana in ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!", conchide seful statului.

Amintim ca ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat marti seara ca Guvernul Grindeanu a adoptat prin Ordonanta de Urgenta modificarea codurilor penale.

Ulterior, mii de romani nemultumiti au iesit in strada.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

Citeste si:
De ce ne conduc proștii?
De ce ne conduc proștii?
Pentru că mediocritatea a devenit... sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a...
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Sursa: Ziare.com