Klaus Iohannis respinge vehement schimbarea Constitutiei inainte de alegeri: Asa ceva nu se face!

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 21:07
3621 citiri
Klaus Iohannis respinge vehement schimbarea Constitutiei inainte de alegeri: Asa ceva nu se face!
Foto: Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis s-a pronuntat categoric impotriva modificarii Constitutiei pana dupa alegerile parlamentare din anul 2016, contrar dorintei in acest sens exprimate de presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Seful statului a spus, luni seara, in cadrul unei conferinte de presa de la Palatul Cotroceni, ca "este bine sa existe un dialog politic" intre PSD si PNL.

"Este foarte bine ca in anumite chestiuni sa existe discutie - consens. Dar rolul partidelor politice nu este sa lucreze consensual, ci fiecare sa isi prezinte viziunea, ideile, politicile publice", a mai precizat Klaus Iohannis.

Iohannis dezvaluie cati refugiati vor veni in Romania: Nu e cazul sa reactionam isteric. Sedinta CSAT pe tema aceasta

Potrivit sefului statului, Legea Fundamentala nu poate fi schimbata pana dupa alegerile parlamentare din anul 2016.

"In ce priveste Constitutia, nu mi se pare o idee buna sa ne apucam acum, practic in an electoral, sa discutam Constitutia. Asa ceva nu se face. Constitutia se discuta si se modifica intr-o perioada de calm politic. Asta inseamna dupa anul electoral, nu inaintea sa.

Daca nu s-au inteles inainte de alegerile din anul 2012, cum s-ar intelege acum? Discutia despre Constitutie, cu mare placere dupa anul 2016", a intarit Klaus Iohannis.

Ponta: Nu mai particip la alegeri. Dragnea sa vorbeasca si cu infierbantatii astia de la PNL

PSD nu renunta la modificarea Constitutiei - invita partidele si pe Iohannis la discutii

Dragnea vrea sa schimbe din nou alegerile: Poate le punem pe toate o data la cinci ani

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara ca PSD vrea sa propuna ca toate alegerile in Romania sa se organizeze o data la cinci ani.

De asemenea, luni, Dragnea a anuntat ca va invita partidele si pe presedintele Klaus Iohannis la discutii pe tema modificarii Legii Fundamentale: "E nevoie de modificarea Constitutiei, (...) pe care eu sper s-o modificam la anul, sper. Nu PSD, toata clasa politica, inclusiv presedintele Iohannis".

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Dac Dragnea va va ordona, sa vedeti cum refaceti Constitutia,