Klaus Iohannis s-a pozat cu un cap de cerb si purtand un clop

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 20:30
6247 citiri
Klaus Iohannis s-a pozat cu un cap de cerb si purtand un clop
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la o ceremonie de decorare a mesterilor populari declarati "Tezaure Umane Vii", desfasurata la Palatul Cotroceni, in carul careia s-a pozat cu un clop pe cap si cu un cap de cerb de colindat.

Evenimentul a avut loc exact inainte de inceperea seriei de consultari cu reprezentantii PSD si ai PNL, de luni, de la Palatul Cotroceni.

In cadrul evenimentului, 26 de mesteri si artisti populari au primit medalia "Meritul Cultural".

"Permiteti-mi sa incep prin a va felicita pentru titlul onorant de 'Tezaur Uman Viu', ce incununeaza o activitate de o viata in slujba valorilor civilizatiei traditionale.

Acestei titulaturi, instituite pentru a materializa angajamentul Romaniei in indeplinirea Conventiei UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial, i se adauga incepand de astazi recunoasterea certificata de Medalia Meritul Cultural pe care am avut prilejul si bucuria sa v-o inmanez.

(...) Sunt bucuros si, ca presedinte al Romaniei, mandru ca tara noastra mai are inca rezerve de traditii si mestesuguri culturale. Olaritul de Hurezi, Doina si Calusul, colindul si, in curand, sper, alte traditii populare sunt contributia spatiului nostru de cultura si civilizatie la tezaurul universal.

Dumneavoastra sunteti tezaurele noastre vii si tezaurele umanitatii. Aveti si avem impreuna marea responsabilitate sa lasam generatiilor care ne vor urma mostenirea pe care ati primit-o de la inaintasi, intr-o Romanie mai demna si puternica, intr-o lume a pacii si dezvoltarii umane durabile.

Felicitandu-va inca o data, va asigur de sprijinul meu in sustinerea valorizarii artei si mestesugurilor traditionale", a transmis presedintele, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Iohannis, noi consultari cu partidele - LIVE

Mediafax anunta ca printre cei 26 de artisti si mestesugari s-au numarat creatori de masti populare, incondeiatori de oua, cojocari, vatafi de calus, tesatori, olari si interpreti, acestia provenind din toata tara.

Pe langa clop, acestia i-au oferit presedintelui, la poza de grup, si stergare si fulare, pe care Iohannis le-a purtat zambitor.

Apoi, presedintele s-a indreptat catre intalnirea cu reprezentantii celor mai mari partide din Romania, pentru consultari privind desemnarea unui nou prim-ministru.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Klaus Iohannis clop cap, #Klaus Iohannis poza clop, #Iohannis cap de cerb, #Iohannis mesteri populari , #presedinte