Klaus Iohannis: Se impune prelungirea starii de alerta. Dupa 15 iunie se pot redeschide mall-urile (Video)

Marti, 09 Iunie 2020, ora 10:55
22965 citiri
Klaus Iohannis: Se impune prelungirea starii de alerta. Dupa 15 iunie se pot redeschide mall-urile (Video)

Presedintele Klus Iohannis anuntat marti ca dupa 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fara restaurante si fara locuri de joaca, vor fi posibile evenimente private cu numar limitat de persoane si va fi posibila redeschiderea after-school-urilor si gradinitelor private.

Presedintele a declarat ca,data fiind dinamica imbolnavirilor, opinia este ca se impune prelungirea starii de alerta, dar cu masuri mai putine decat sunt acum in vigoare, o decizie urmand sa fie luata de Guvern in urma unei analize.

Pricipalele declaratii ale Presedintelui Klaus Iohannis, in declaratia de presa sustinuta astazi, 9 iunie 2020:

Masuri de relaxare, incepand cu 15 iunie:

- Este posibil sa continuam cu cateva noi masuri de relaxare, adica unele dintre restrictiile in vigoare nu o sa mai fie dupa 15 iunie:

- Se vor putea redeschide mall-urile, cu exceptia restaurantelor si a locurilor de joaca

- Se vor putea organiza evenimente private cu numar mai mare de participanti, adica 20 de persoane, daca evenimentul se desfasoara in interior, si 50 de persoane, daca evenimentul are loc in exterior.

- Va fi posibila redeschiderea afterscholl-urilor, a gradinite si a crese private, incepand cu data de 15 iunie

- Va fi posibila redeschiderea salilor de fitness, dar cu respectarea distantarii sociale si a normelor impuse de Ministerul Sanatatii.

- Va fi posibila deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor sanitare speciale, care vor fi puse la dispozitia celor care sunt interesati.

Masuri de izolare la domiciliu, de autoizolare:

- Masuri mai relaxate in raport cu statele unde numarul de imbolnaviri din ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la milionul de locuitori (nu se califica tari precum Italia, Spania, Franta, Belgia, Suedia, Olanda).

- Se prelungeste starea de alerta, dar cu mai putine restrictii.

Intalnirea cu ministrii

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, se va intalni astazi cu ministrii, la Palatul Cotroceni, in cadrul unei sedinte privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19. La final, acesta va sustine o declaratie de presa.

Iata comunicatul:

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va avea marti, 9 iunie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o sedinta privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, Ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, si Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

La finalul sedintei, Presedintele Romaniei va sustine o declaratie de presa (oportunitati de imagine pentru cameramanul si fotograful oficiali; declaratia va fi transmisa presei prin sistemul unic de transmisie in direct si pe site-ul Presedintelui".

Citeste si:
Cine trage sforile în culisele puterii. Miniștrii cu cele mai mari șanse să fie remaniați
Cine trage sforile în culisele puterii. Miniștrii cu cele mai mari șanse să fie remaniați
În ultimele 24 de ore au apărut informații potrivit cărora patru miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți, fiind vorba despre Eduard Novak (ministrul Sportului), Vasile Dîncu...
Primul președinte de stânga din istoria Columbia a fost instalat în funcție: „Războiul împotriva drogurilor a eșuat”
Primul președinte de stânga din istoria Columbia a fost instalat în funcție: „Războiul împotriva drogurilor a eșuat”
Gustavo Petro, primul preşedinte de stânga din istoria Columbiei, a depus jurământul duminică la Bogota în faţa a sute de mii de persoane, informează luni AFP. Petro îi urmează...