Klaus Iohannis, sunat de Angela Merkel - ce au discutat

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 18:04
13049 citiri
Klaus Iohannis, sunat de Angela Merkel - ce au discutat

Klaus Iohannis a fost felicitat telefonic, marti, de catre Angela Merkel pentru victoria la alegeri, cancelarul german asigurandu-l de sprijin pe presedintele roman ales si exprimandu-si convingerea ca relatiile bilaterale vor fi aprofundate, potrivit unui comunicat PNL remis miercuri.

"Presedintele ales al Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a fost felicitat marti, 18 noiembrie a.c., de catre cancelarul german, doamna Angela Merkel, in cadrul unei convorbiri telefonice, pentru victoria obtinuta la alegerile prezidentiale.

Doamna Merkel s-a bucurat de votul primit de Klaus Iohannis la scrutinul de duminica si a subliniat ca este un semn pozitiv faptul ca cetatenii romani au facut aceasta alegere. La randul sau, presedintele ales al Romaniei i-a multumit cancelarului german pentru aprecieri", se arata in comunicat.

In comunicat se precizeaza ca in cadrul discutiei, oficialul german si-a exprimat convingerea ca in perioada urmatoare vor fi aprofundate relatiile bilaterale dintre Germania si Romania.

Presedintele Germaniei i-a scris lui Klaus Iohannis - ce mesaj i-a transmis

"Totodata, doamna Merkel l-a asigurat pe presedintele ales al Romaniei de intregul sau sprijin si a reiterat importanta parteneriatului dintre cele doua tari in interiorul Uniunii Europene. In plus, Cancelarul german a apreciat ca foarte importanta colaborarea intre Bucuresti si Chisinau pentru sustinerea parcursului european al Republicii Moldova", mai mentioneaza sursa citata.

De asemenea, Angela Merkel, l-a felicitat marti pe presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, intr-un mesaj postat pe site-ul Guvernului german.

Angela Merkel, mesaj pentru Klaus Iohannis: Va felicit din toata inima

"Draga domnule Iohannis, va felicit din toata inima pentru alegerea dumneavoastra in functia de presedinte al Romaniei. (...) Vom sprijini Romania cu sfaturi si fapte pe calea reformelor importante pentru tara dumneavoastra si pentru Uniunea Europeana si vom ramane un partener de nadejde. Sunt convinsa ca impreuna vom putea aprofunda relatiile noastre bilaterale. Va urez mult noroc si succes in indeplinirea noilor dumneavoastra responsabiliti", i-a mai transmis Angela Merkel lui Klaus Iohannis.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...