La un an de la alegeri, Iohannis are "guvernul sau": Vom colabora foarte bine

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 22:23
2072 citiri
La un an de la alegeri, Iohannis are "guvernul sau": Vom colabora foarte bine

La un an de la castigarea alegerilor prezidentiale, Iohannis este in situatia de a avea acel "guvern al lui" despre care vorbea la inceputul mandatului.

Intr-un interviu pentru postul public de televiziune, Iohannis a tinut sa explice aceasta expresie pe care a folosit-o in urma cu un an.

"Mi-amintesc si ne amintim cu totii ca lumea a comentat in multe feluri aceasta afirmatie (cu guvernul sau, n.red.). Guvernul meu nu inseamna al meu, al lui Klaus Iohannis, ci Guvernul Romaniei, un guvern cu care colaborez, cu care gasesc cele mai bune solutii", a spus Iohannis la TVR.

El a precizat ca are incredere ca echipa lui Ciolos va trece de Parlament si va primi votul de investitura si ca va colabora bine cu acest Executiv.

"Cred ca acest guvern care acum este in audieri in Parlament - in aceasta dupa-amiaza au fost audiati cei propusi pentru fotoliul de ministri - acest guvern poate fi si cred ca va fi un guvern cu care voi colabora foarte bine.

Am discutat respectiv primul-ministru desemnat mi-a prezentat propunerile, dar am vrut sa i las libertatea de a-si alege echipa si nu am intervenit in nicio speta la modul sa propun eu pe cineva. Nu am avut obiectii dar am discutat pe marginea acestei liste pentru ca am vrut amandoi sa fie o lista de oameni cu care sa lucram bine", a mai spus Iohannis.

Legat de propunerea la Sanatate - Andrei Baciu - care a fost retras dupa ce in spatiul public au aparut poze cu el in lenjerie intima din vremea in care era fotomodel, Iohannis a explicat ca Ciolos a avut un timp foarte scurt pentru s-ai alcatui echipa, motiv pentru care a fost loc de erori in verificarea ministrilor propusi.

"Daca premierul desemnat este unul politic, partidul e pregatit si vine repede cu toate propunerile. Altfel e cu un guvern independent. Cu foarte putin timp inainte de desemnare l-am contactat eu pe dl Ciolos, l-am rugat sa preia aceasta sarcina si domnia sa nu a avut nicoio lista pregatita. Avand in vedere ca situatia internatoionala este cea pe care o cunoastem, l-am rugat pe Ciolos sa grabeasca lista de ministri si programul.

Avand in vedere ca a pornit de la zero, e un lucru notabil ca a venit in nicio saptamana cu o lista foarte buna. Ca cineva a fost retras in ultimul moment nu cred ca este in esenta o problema", a spus Iohannis.

Despre ce va face acest Executiv, seful statului a tinut sa precizeze ca are un mandat limitat, de un an.

"Guvernul, care sper ca va fi investit maine, va avea un mandat de un an de zile, deci nu putem vorbi de un program de guvernare pe termen lung. Sigur, trebuie sa mearga mai departe, nu vrea nimeni sa opreasca Romania, sa stam un an de zile si apoi sa avem alegeri", a conchis presedintele.

Citeste si:
Reacția lui Stelian Ion după decizia CCR: ”Florin Cîțu este un pericol real pentru democrație; E nevoie de o reformă a CCR”
Reacția lui Stelian Ion după decizia CCR: ”Florin Cîțu este un pericol real pentru democrație; E nevoie de o reformă a CCR”
Fostul ministru al Justiției Stelian Ion a reacționat marți, 28 septembrie, după ce CCR a dat dreptate Guvernului în conflictul cu Parlamentul privind moțiunea de cenzură, precizând însă...
PNL, amendă maximă după congresul cu 5.000 de participanți. Poliția a cerut filmările pentru a-i sancționa pe cei fără mască. Klaus Iohannis, posibil vizat
PNL, amendă maximă după congresul cu 5.000 de participanți. Poliția a cerut filmările pentru a-i sancționa pe cei fără mască. Klaus Iohannis, posibil vizat
PNL a fost amendat marți, 28 septembrie, de către Poliția Capitalei, cu suma maximă, adică 10.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID de la congresul partidului de sâmbătă....
Sursa: Ziare.com
Comentarii