Lista de consilieri ai presedintelui Klaus Iohannis - cele mai noi nume vehiculate

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 13:58
11884 citiri
Lista de consilieri ai presedintelui Klaus Iohannis - cele mai noi nume vehiculate

Nume cunoscute, dar si mai putin cunoscute se afla pe lista de posibili consilieri prezidentiali ai lui Klaus Iohannis. Echipa completa va fi anuntata oficial, luni, de viitorul presedinte al Romaniei.

Pana acum se stie cu certitudine ca George Scutaru, fostul lider al deputatilor PNL, va fi consilier pe probleme de securitate, iar scriitoarea Tatiana Niculescu Bran, fost jurnalist BBC, va indeplini functia de consilier pe probleme de comunicare, precum si pe cea de purtator de cuvant.

George Scutaru, viitor consilier al lui Iohannis, cerea in 2007 desfiintarea DNA si SRI

Purtatorul de cuvant al lui Iohannis: Va face schimbari istorice

Dan Mihalache, fost deputat PSD si consilier al lui Adrian Nastase, va face parte si el din echipa lui Klaus Iohannis, urmand sa se ocupe de relatia cu autoritatile publice si societatea civila, informeaza surse politice citate de Pro TV.

Iohannis si-a ales seful cancelariei prezidentiale: Ce spunea el despre parteneriatul cu SUA in 2012

Iohannis, in corzi din cauza lui Dan Mihalache: Ce le raspunde contestatarilor

Acestea au mai declarat ca fostul ambasador al Romaniei in Germania Lazar Comanescu va fi numit consilier prezidential pentru politica externa, in timp ce fostul comisar european Leonard Orban se va ocupa de departamentul Afaceri Europene.

In ceea ce priveste problemele economice, Klaus Iohannis va fi sfatuit de profesorul de economie Cosmin Marinescu, conferentiar universitar la ASE, iar istoricul Andrei Muraru se va ocupa de relatia Administratiei Prezidentiale cu autoritatile publice.

Pe lista cu posibili consilieri mai figureaza si Simina Tanasescu, doctor in drept constitutional la Universitatea Bucuresti, care ar urma sa coordoneze departamentul constitutional-legislativ, informeaza Mediafax.

Cine este "Avocatul Poporului" si in fata cui trebuie sa dea socoteala Interviu

De asemenea, Laurentiu Stefan, profesor la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti, va fi consilier pe probleme de politica interna, anunta pe Facebook europarlamentarul Cristian Preda, care i-a fost acestuia profesor si care il felicita si ii ureaza succes.

Klaus Iohannis ar urma sa pastreze si doi consilieri ai presedintelui Traian Basescu, pe Delia Dinu, actual consilier de stat pentru protocol, si pe Gheorghe Angelescu, consilier de stat, coordonator al Cancelariei Ordinelor, care se afla la Cotroceni din anul 2000, informeaza Romania TV.

Presedintele ales, Klaus Iohannis, depune juramantul de presedinte duminica, la Palatul Parlamentului, dupa care isi va prelua mandatul de la presedintele in functie, Traian Basescu, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Cotroceni.

Iohannis depune juramantul duminica - vezi programul ceremoniei

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...