LIVETEXT VIDEO Klaus Iohannis, despre motiunea de cenzura: "Chiar cei care au initiat acest demers nu au fost in stare sa asigure prezenta propriilor parlamentari"

Miercuri, 02 Septembrie 2020, ora 18:04
5085 citiri
LIVETEXT VIDEO Klaus Iohannis, despre motiunea de cenzura: "Chiar cei care au initiat acest demers nu au fost in stare sa asigure prezenta propriilor parlamentari"

Presedintele Klaus Iohannis sustine miercuri, 2 septembrie, de la ora 18,00, la Palatul Cotroceni, o conferinta de presa. Ziare.com va prezenta, in timp real, declaratiile sefului statului.

"Romani, continuati sa va protejati!", este mesajul presedintelui in contextul noilor recorduri inregistrate privind infectia cu COVID.

"Am inregistrat noi cifre ingrijoratoare, atat in ceea ce priveste cazurile noi de infectare, cat si numarul persoanelor internate la ATI si al deceselor. Transmit condoleante familiilor indoliate de pierderea celor dragi. In contextul unor noi masuri de relaxare de la 1 septembrie, fac un nou apel: Dragi romani, continuati sa fiti responsabili. Virusul, in absenta unui vaccin, are o singura bariera - protectia personala - masca, distanta spalarea pe maini. Guvernul a luat masuri, sigur, nu este totul perfect, pot fi recunoscute si corectate acele erori", a declarat presedintele.

"Autoritatile fac toate eforturile posibile pentru a gasi rezolvarile pentru problemele reale ale Romaniei", a spus Iohannis, facand referire la incercarile partidului social-democrat "de a sabota eforturile Guvernului".

Presedintele a catalogat motiunea de cenzura drept una care "a frizat ridicolul", pentru ca "cei care au initiat acest demers nu au fost in stare sa asigure prezenta propriilor parlamentari"

"E cinica si iresponsabila depunerea unei motiuni de cenzura. Toate eforturile, pentru combaterea pandemiei. Dupa esecul de luni, ma intreb cui i-a folosit aceasta discutie a PSD-ului care pur si simplu nu isi poate stapani setea de putere. Ce pot astepta romanii de la un partid care actioneaza doar pentru proprii membrii? Multumesc partidelor care nu s-au alaturat unor interese strict electorale", a declarat Iohannis.

El si-a exprimat speranta ca PSD-istii vor lua in serios aceasta lectie.

"In Romania, politica nu se mai poate face urmarind doar mizele marunte de partid. Unii liderii PSD induc ideea depunerii unei noi motiuni. Incetati cu aceste jocuri cinice care nu fac decat sa provoace neincredere. Criza sanitara pe care o traversam a generat reactii in lant care a aratat esecul institutional al acestui mod de a face politica, specific ultimilor 30 de ani, patentat de PSD", a punctat Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis, intrebat daca a discutat cu ministrul Nelu Tataru despre rata mare a deceselor cauzate de coronavirus in Romania, a afirmat:

"Am discutat si in ultimele zile si pe tot parcursul pandemiei. Datele sunt ingrijoratoare si din acest motiv repet ca oamenii sa aiba grija sa poarte masca, sa pastreze distanta, sa se spele pe maini. E evident ca doar aceste lucruri ne protejeaza. Daca nu vreti sa ajungeti la spital feriti-va de boala".

Seful statului a afirmat ca statisticile pe doua saptamani arata o crestere a imbolnavirilor la noi.

"Daca ne uitam de cand a inceput pandemia, nu stam cel mai rau", a mai declarat Iohannis.

Intrebat daca autoritatile au vreo vina, Iohannis a rasuns: "Cu vina autoritatilor am mai discutat-o si ne putem reaminti ca nu am stat rau la controlul epidemiei pana cand PSD a taragaat adoptarea legii carantinei. Atuci un numar mare de persoane s-au infectat. S-a indus ideea ca aceasta boala nu e periculoasa. Acum platim pretul pentru asta".

Intrebat despre livrarea mastilor pentru persoanele defavorizate, presedintele a afirmat ca: "se vor gasi solutii".

"Autoritatile vor face ce scrie in contract. Inteleg ca s-a inceput livrare acestor masti si este responsabilitatea firmei sa livreze asa cum s-a angajat, in rest, sunt detalii pe care le pot explica cei care au incheiat contractul", a declarat Klaus IOhannis, miercuri, intr-o conferinta de presa, intrebat despre livrarea mastilor pentru persoanele defavorizate.

Seful statului a dat asigurari ca se vor gasi solutii, pana la inceperea scolii.

"Cu siguranta se vor gasi solutii, si la Guvern, si administratiile locale care au inceput sa procure aceste masti", a adaugat Iohannis.

Stire in curs de actualizare

Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
Iohannis dezaprobă recrutarea militară obligatorie: ”Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară”
Iohannis dezaprobă recrutarea militară obligatorie: ”Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară”
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, 23 aprilie, că nu va avansa recrutarea militară obligatorie şi a subliniat că pentru cariera militară ar trebui să se facă mai multă...
#Iohannis, #conferinta , #presedinte