Ziare.com

LIVE TEXT Lansarea Planului National de Redresare si Rezilienta. Iohannis: "Rolul consultarilor e de a construi impreuna Romania de maine". Orban: "In urmatorii ani vom avea parte de o dezvoltare accelerata"

de Teodora Munteanu
Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 20:03

   

LIVE TEXT Lansarea Planului National de Redresare si Rezilienta. Iohannis: "Rolul consultarilor e de a construi impreuna Romania de maine". Orban: "In urmatorii ani vom avea parte de o dezvoltare accelerata"
Presedintele Klaus Iohannis participa, joi, 26 noiembrie, la lansarea proiectului Planului National de Redresare si Rezilienta.

"Traversam o perioada extrem de dificila cu restrictii si constrangeri a caror efecte negative le-am resimtit cu totii. Avem de gestionat provocarile crizei sanitare, insa in egala masura trebuie sa pregatim masurile pentru dezvoltarea tarii noastre. Modelul axat pe consum a neglijat tocmai investitiile, care sunt baza unei tari. Lipsa de investitii in educatie, sanatate sau a infrastructurii constituie rezultatul unei politici defectuoase, care nu trebuie sa se mai repede. In anii urmatori vom implementa un nou model.

Toate resursele tarii noastre trebuie utilizate inteligent si in beneficiul romanilor. In 2020 am pus deja bazele schimbarii si vom continua aceasta abordare intr-un ritm sustinut si in anii urmatorii. Am reusit sa obtin pentru Romania un pachet bugetar de circa 80 miliarde euro pentru urmatorii ani. Am lucrat impreuna cu Guvernul liberal in toata aceasta perioada, astfel incat sa ne asiguram ca Romania va fi pregatita din timp sa utilizeze planul de Redresare si Rezilienta", a afirmat presedintele.

Iohannis a precizat ca tara noastra va putea accesa fonduri in baza Planului de Rezilienta si Redresare pe care il lansam astazi in dezbatere publica.

"Ma refer in primul rand la investitiile in sanatate. Totodata propunem investitii suplimentare in infrastructura scolara si fonduri in structurile locale, mobilitate inteligenta. Digitalizarea adminisitratiei si sa accesam competentele viitorului. In spiritul dialogului deschis si constructiv, Planul de Redresare si Rezilienta este lansat azi in dezbatere publica. Rolul consultarilor e de a construi impreuna Romania de maine. De aceea e important ca discutiile sa fie aplicate, fundamentate si sa depasseasca paradigma interesului electoral dar si interesele personale", a concluzionat presedintele.

Premierul Ludovic Orban a afirmat ca Romania va beneficia de cel mai mare sprijin financiar pe care l-a avut vreodata.

"Ma bucur sa fim astazi impreuna cu ocazia unui eveniment extrem de important pentru evolutia ulterioara a Romaniei. Suntem pe punctul de a intra in cea mai prolifica perioada a tarii noastre de la intrarea in UE. Tara noastra va beneficia de cel mai mare sprijin financiar pe care l-a avut vreodata la dispozitie.

Presedintele Klaus Iohannis a realizat o performanta fara precedent in cadrul unor negocieri extrem de dificile, reusind sa asigure Romaniei un suport financiar consistent, care va fi un motor de dezvoltare care sa permita Romaniei sa realizeze saltul in dezvoltare de care are nevoie si sa isi ocupe locul in randul natiunilor dezvoltate ale Europei. Confruntati cu o criza fara precedent, liderii europeni au decis sa actioneze in comun. Doar daca ne miscam toti impreuna si nu lasam pe nimeni in urma ne vom recupera rapid si vom deveni puternici. Decizia de a sustine acest efort de recuperare si relansare economica a fiecarei tari a UE va depinde capacitatea fiecarei tari de a implementa toate proiectele finantate prin Programul de Rezilienta si Recuperare", a sustinut Ludovic Orban.

PNL sustine ca vor fi si alte finantari pe care Romania le va primi.

"Am sa ma refer la faptul ca acel Plan National de Recuperare si Rezilienta e doar un pilon in dezvoltarea Romaniei. El trebuie vazut in complementaritate cu masurile prin bugetul multianual al UE 2021-2027. Toate sunt in complementaritate cu celelalte surse de finantare din perioada care vor veni. Pe langa cele 30 miliarde de euro, vom avea la dispozitie 46 miliarde de euro pentru coeziune, agricultura. Vom beneficia si de alte finantari. Chiar in cursul acestei saptamani CE a decis alocarea primei transe de 3 miliarde euro din programul SURE. Romania mai beneficiaza de o alta axa de finantare, prin intermediul Fondului de modernizare cu resurse de aproximativ 6 miliarde euro in sustinerea finantarilor pentru modernizarea retelelor de transport fie a energiei termice, fie a celor de gaz natural", a spus premierul.

Ludovic Orban a vorbit si despre alegerile parlamentare care urmeaza:

"Nu am sa ma feresc sa vorbesc despre alegeri. Din pacate, o lunga perioada de timp, din Romania singurele lucruri bune si informatii pozitive care veneau catre partenerii nostri europeni veneau din partea presedintelui Romaniei. Oficialii europeni s-au obisnuit sa aiba numai surprize neplacute. Si partenerii nostri europeni s-au obisnuit acum sa aiba surprize placute. Nu este indiferent cine va castiga aceste alegeri, pentru ca efortul de accesare a acestor resurse financiare nu poate fi facut de oricine. E suficient sa ne uitam in urma la rata de absorbtie a fondurilor europene si sa observam ca cei care au guvernat inaintea noastra parca nu si-au dorit sa acceseze aceste fonduri europene", a afirmat premierul.

Orban a afirmat ca in urmatorii ani va fi o dezvoltare accelarata a economiei.

"Efortul de a transforma Romania in bine va trebui sa fie un efort de ansamblu al intregii societati pentru ca merita. Toti acesti bani care vor veni in Romania vor fi o sansa de a trai mai bine pentru fiecare cetatean roman, indiferent daca e vorba de un antreprenor, de un angajat in sectorul public, indiferent ca e vorba de un parinte sau un bunic a carui pensie poate creste numai in baza numarului de angajati si a cresterii salariului mediu in economie.

Vrem sa ii sustinem pe cei care merita o sansa, pe cei care au proiecte. Inchei prin a spune ca suntem pregatiti sa punem in practica un Plan de dezvoltare fara precedent, extrem de ambitios, dar mai ales bine pus la punct care are resursele financiare necesare implementarii. Implementarea va include reforme, modernizarea statului, digitalizarea statului, un efort comun in parteneriate pentru a reusi implementarea unor proiecte complexe. Va garantez ca tot acest efort va merita. In urmatorii ani vom avea parte de o dezvoltare accelerata, iar proiectul pe care il propunem va putea fi realizat impreuna", a sustinut premierul.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a sustinut ca fondurile europene sunt calea catre modernizarea si dezvoltarea Romaniei.

"Asa cum am afirmat la lansarea programului de guvernare al PNL, resursa noastra de aur a Romaniei o reprezinta fondurile europene. Mentin acest lucru. Ele sunt calea catre modernizare si dezvoltare a Romaniei, ele sunt calea catre un trai mai bun pentru oameni, ele deschid perspectiva dezvoltarii pe termen lung. Spuneam atunci ca oriunde pui degetul pe harta Romaniei, pui degetul pe fonduri europene. Asa este. Va citez cateva fraze ramase din Peter Drucker in 2009 On leadership: singura cale de a prezice viitorul este sa il construiesti.

Asadar acest lucru l-am facut si noi impreuna cu Administratia Prezidentiala si cu sprijinul si coordonarea domnului presedinte Iohannis si domnului premier Ludovic Orban, ministrilor de resort, dar si consilierilor prezidentiale. Am elaborat impreuna cred eu cel mai complex document de dezvoltare strategica a Romaniei. Planul are 4 mari obiective. Primul modernizarea si dezvoltarea Romaniei stau marturie reformele si investitiile propuse pentru finantare care dupa implementare vor schimba ireversibil Romania.

Al doilea obiectiv este cel de dezvoltare si modernizare a oraselor. Peste 7 miliarde euro sunt propuse in finantare in marele serviciul public de sanatate, care va moderniza calitatea serviciilor de sanatate din Romania. A doua este educatia unde am propus investitii si care vor contribui ireversibil la imbunatatirea activitatii educationale in Romania. Al patrulea obiectiv este mediul de afaceri care este coloana economica de dezvoltare a Romaniei. Am propus un buget record pentru mediul de afaceri de peste 3,8 miliarde euro. Ne-am uitat putin in istorie ca sa vedem care e istoricul deciziilor care au aduc progres in Romania. In 1887 regele Carol I adopta legea de sustinere a industriei. In 4 mai 1905 Vintila Bratianu publica programul - Prin noi insine si acolo este o fraza care a ramas in istorie - fara o industrie proprie nationala viitorul statului nu poate fi asigurat

Planul National de Redresare si Relienta e complementar cu politica de coeziune. De exemplu cand ne uitam pe domeniul educatiei la Planul de Redresare si Rezilienta trebuie sa ne uitam si in politica de coeziune. Masurile sociale, inclusiv cele de incluziune sociala se regasesc tratate separat in cadrul politicii de coeziune. Gandirea aceasta a noastra integrata trebuie culeasa din cele doua materiale pe care vi le punem la dispozitie. Tot ce am propus ca masuri in cadrul Planului nu am uitat cresterea rezilientei Romaniei in situatii de criza. Am propus infiintarea unor depozite regionale de echipamente medicale, am propus de asemenea si depozite pentru alimente, in situatii de criza alimentara", a afirmat Bolos.

Florin Citu, Ministrul Finantelor, a afirmat ca PNL a promis sa dezvolte Romania.

"Astazi PNL, Guvernul liberal face din nou diferenta. Spun acest lucru pentru ca la inceputul mandatului am promis transparenta si profesionalism si ce altceva ar putea sustine mai mult informatia decat ca Guvernul a prezentant transparent planurile pentru Romania. Acum cateva zile am prezentant planurile pentru guvernarea Romaniei eliberate de PSD si astazi prezentam Planul National de Redresare si Rezilienta.

PNL e singurul partid care prin acest program face o afirmatie ferma ca este alaturi de drumul partenerilor nostri europeni. E momentul ca romanii sa spuna stop promisiunilor mincinoase. A venit momentul ca toata clasa politica sa inteleaga ca romanii nu mai pot fi mintiti. Vremea cainilor cu covrigi in coada si lapte si miere a luat sfarsit. Suntem singurul partid care prezinta un astfel de program inaintea alegerilor. Acum cateva zile i-am avertizat pe Ciolacu si PSD ca nu pot face un program de guvernare si sa ignore un Plan de Redresare si Rezilienta. Romania educata si normala este una care doar printr-o guvernare liberala poate duce la eliberarea de saracie. Astazi spun ferm tuturor romanilor - parteneriatul PNL cu presedintele Iohannis a adus Romaniei 80 miliarde euro, dintre care 30 miliarde euro vor fi in Programul de Redresare si Rezilienta. Dezvoltam Romania si aceasta e promisiunea PNL pentru romani", a afirmat Florin Citu.

"Asa cum am promis din primul moment al acestei guvernari nu lasam pe nimeni in urma. E momentul ca romanii sa compare foarte serios ofertele politice. Proprietatea privata e sacra. Acesta e principiul care a stat la baza tuturor programele. Cetateanul este egal cu statul, iar din punct de vedere fiscal va garantez ca asa o sa fie. Independenta financiara a Romaniei - faptul ca folosim mai multe fonduri europene arata ca suntem constienti si vrem independenta financiara a Romaniei. Sunt convins ca PNL va guverna si dupa alegeri, iar in parteneriat cu presedintele Klaus Iohannis vom face Romania liberala", a adaugat Citu.

Primarul Municipiului Bucuresti, Nicusor Dan, a sustinut ca Planul de Redresare si Rezilienta reprezinta o oportunitate imensa pentru Bucuresti.

"Romania are in fata o uriasa oportunitate, ea inseamna efectiv imbunatatirea conditiilor de viata ale romanilor. Asa cum a aratat in detaliu domnul ministru exista o componenta foarte importanta in program care se duce in dezvoltarea oraselor. Deja sunt alocati 100 milioane euro pe sanatate, ceea ce inseamna echipamente pentru spitalele bucurestene. Deja am vorbit de 200 milioane euro pentru modernizarea retelei de transport a energiei termice, carora li se adauga 300 milioane euro fonduri europene din bugetul 2021-2027. Vorbim de investitii in infrastructura de transport - doua noi linii de metrou in Bucuresti. Vorbim de mediu, pentru ca poluarea si mediul sunt principalele probleme ale bucurestenilor, dincolo de problema termiei. Vorbim de eficienta energetica a cladirilor si exista un capitol dedicat acestei probleme.

Pentru Bucuresti, orasele din Romania acest PNRR e o uriasa oportunitate. Pentru ca noi sa folosim aceasta oportunitate e nevoie de colaborare, pentru ca multi ani de zile ea a lipsit. Sunt fericit ca am avut o colaborare corecta, directa, rapida, profesionista cu Guvernul Romaniei si voi fi foarte fericit si deschis ca ea sa continue dupa alegerile parlamentare. Romania are nevoie de un Guvern pragmatic, pro-dezvoltare, pro-business, proeuropean si prin tot ce a facut chiar in pregatirea acestui PNRR si ce propune pentru executarea acestui program sunt convins ca Guvernul Orban va face ca toate aceste proiecte sa devina realitate. Din partea Bucurestiului va asigur de toata colaborarea noastra viitoare pentru tot ce inseamna lucruri bune pentru bucuresteni", a afirmat Nicusor Dan.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Iohannis
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4546 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
35 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CITITI BINE acest plan de REZILIENTA!

Este sansa pe care Romania nu a avut-o NICIODATA in istoria sa !
Daca nici acum nu intelegeti care ar trebui sa va fie destinul, atunci este inutil sa mai votati. Lasati CIUMA ROSIE sa se ocupe de voi :((( Iar copiii vostri vor munci pentru copiii lor!

Daca intelegeti insa ca aceasta sansa unica si istorica este rezultatul politicii externe a Romaniei (vezi presedintele Iohannis) si a politicii interne (vezi guvernul liberal Orban) nu va fi dificil sa alegeti lista pe care veti pune stampila, o stampila cu valoare de viza permanenta pentru Occident!

Daca va imaginati ca Ciolacu sau Barna/Ciolos vor fi capabili de a mentine aceasta mana europeana, atunci votati-i pe ei. Veti avea ceea ce au facut si pana acum: unii au furat, altii n-au facut nimic concret.

Viata va apartine. Pe 5 si 6 decembrie romanii din tara si de pretutindeni vor spune DA sau NU acestui plan. Eu, din Diaspora, voi spune DA!

 

pamblicar de duzina......

este deja la a 2-lea mandat poate imi arata cineva una din realizarile lui marete.
asta va duce cu zaharelu si va petreceti viata asteptad marile realizari ale lui johannis.

 

nici la congresul al 14-lea pcr

nu am auzit mai multe minciuni si aiureli

 

Să nu ratăm șansa Iohannis-PNL!

... Cei peste 66% din romanii care l-au votat pe Johannis președintele țării, au datoria morală să voteze și partidul care l-a susținut in campania de alegeri, PNL! Votand PNL votăm pentru președintele nostru!

ce ipocrita...

Ce ipocrita e moldoveanca asta cu nume rusesc (silvia holotiuc) dupa ce l-a slujit pe basescu(pd),apoi pe udrea,apoi a trecut in barca usr ,apoi la pnl , apoi il face albie de porci pe iohanis ,iar acum vorbeste fara rusine de "presedintele nostru". Ea reprezinta exemplul romanului las,profitor,mincinos si duplicitar. Si e femeie la 70 de ani care a fost profesoara de limba rusa in Bacau.Ba a si publicat 3 carti( "Russian Fun" ,"Poezii premonitionale" si "Farmacia din casa "....).

Ba

Eu l-am votat pe Iohannis, dar PNL nu votez. Nu e mare diferenta intre ei si PSD, de unde au preluat oricum treseisti cu sutele. Aceiasi politizare brutala pana la plasele cu amante, soferi si analfabeti pe baza de carnet de partid (vezi ancheta recorder "Singur impotriva partidului"), aceiasi bagare pana la coate in banul public (vezi doar cazul Unifarm sau ancheta recorder "Mafia padurilor"), aceiasi dorinta de a controla prin bani public media, pe modelul Firea, dar aplicata de Orban: va dau 40 de milioane de euro din banii publici ca sa va uitati in alta parte.

Daca vreti sa lasati tara pe mana unora ca Busoi, Falca, Blaga sau Fluture, foarte bine. Eu nu am de gand sa fac asta, caci stiu deja ce le poate capul, ii vad bine de 30 de ani.

O sa votez USRPlus.

V_sile

Eu am incredere in presedintele Iohannis.
(Printre alte argumente ,pragmatice,am si unul ceva mai personal,familial,si anume stiu ca cineva cu bunicii exilati in Siberia,va tine cu dintii de un drum european.)
Mai stiu ca in Sibiu a durat cam 8 ani pana a curatat Sibiul de cei ce acum isi spun pesedisti,iar Cartarescu ii numea hidra-cea cu multe capete.

si mai am un argument,inspirat din CTP,care spunea ca,de cate ori Romania era deja cu un picior in prapastie,parca vine o forta salvatoare si o trage de mana:
Stai,unde te arunci?
Si uite ca intr-o Romanie secatuita de pandemie si hotie,prostie si incultura,avem aceasta sansa,acest plan de redresare si avem si banii necesari.
Feti frumosi la care visam nu exista in viata reala,mai urmeaza ceva dezinfectari(sic)dar eu am incredere in ceea ce urmeaza,si,in fond,nu stam atat de rau cu perspectiva unei guvernari cu PNL+USR+PMP.

@Baloane, ai ramas incremeni la al Paispelea congres.

Ai dus flori la mormantul parintilor tai, Nicu si Leana?
Eu intotdeauna mi-am dorit sa fiu orfan de ei.
Si iata ca s-a putut :)))

"DEMOLAM ROMANIA" slogan penelist!!!

.

Ai fost la al 14 congres al pcr desigur ca aplaudac sau

ca securist care supraveghea turma aia indobitocită ? Degeaba incerci tu sa-ti ajuți pe tovarasii tai care 30 de ani au ținut Romania la coada Europei.

Avem o șansă, să n-o ratăm!

... Și-n 2014 și-n 2019, l-am votat pe domnul Iohannis ca fiind răul mai mic din două rele și nicidecum din convingere. Prietenii care-mi urmăresc postările știu cat de des l-am criticat pe Președinte pentru inactivitate, pentru lehamete.
Se pare insă că acum, in al doilea mandat, domnul Iohannis vrea să facă treabă, dar nu singur, ci impreună cu PNL. De aceea insist și spun cat de des pot că avem o șansă - Iohannis+PNL - să n-o risipim.
Numai pe PNL singur nu dau două parale. Singur, fără Președinte, văd că hotărat să facă treabă, PNL este același partid care, in anii 2007 - 2008, s-a lăsat sprijinit de PSD; același partid care a fost parte a USL; același partid care a adoptat din interes, desigur - trădătorii PDL și care, fără Iohannis, iar ar trăda și ar minți și iar s-ar face frate cu... diavolul.
N-am uitat nimic, nici de Iohannis, nici de PNL, dar cred că impreună vor face treabă bună pentru țară. Noi trebuie doar să-i urmăm și să le respectăm indemnurile - nu insă orbește! Cand greșesc să-i atenționăm

 

@ silvia_h Rank user: x5 26.11.2020, 19:34

de acord cu tine Silvia. sa votam galbenusii si chiar le recomandam tuturor suporterilor ciumeri rosii sa o faca. cat mai repede trebuie sa ne scape Werner de ciuma rosie, chiar daca face victime colaterale de oameni competenti in pozitii obtinute prin concurs. sa puna pe ne listi peste tot ca doar e legal nu? nu exista o lege impotriva competentei, nu? avem nevoie de ciuma galbena sa ne salveze. dar nu inteleg de ce draga Silvia l-ai votat cu greata pe Iohannis de doua ori? esti masochista? sau esti nostalgica? vrei zilnic stiri la ora 18 cu ce state a mai vizitat Iohannis, ca pe vremea lui Ceasca? cam in directia asta mergem. e ca si cum la olimpiada, in loc sa vii cu o echipa performanta, incerci sa descalifici o alta echipa care nu-ti convine, ca sa ramai fara concurenta. cam aici am ajuns. Santa Klauss sa raspunda la intrebarile jurnalistilor, sa nu se mai eschiveze cand e vorba de preferatii lui care fac prostioare. dar de ce sa nu votam USR? n-ar merita si ei o sansa? Iohannis ii acuza ca nu s-au bagat, dar nici nu i-ar lasa. Daca ii avem pe Clotilde si Nicusor, de ce sa nu dam o sansa si restului echipei?

@octy. Cine va impiedica sa-i votati pe usr?

Nostalgia lui Ceausescu sau marile realizari ale lui Barna Alba ca Zapada sau Ciolos Scufita Rosie?
Cine v-a impiedicat sa nu-l votati pe Barna presedinte?
Va dati seama cam ce aducea Barna Romaniei acum?!?!?

Un mic detaliu: Nicusor nu este USR. USR il dorea pe Voiculescu, care are si el cateva tinichele legate de Securitate... Ce va propune domnul Coldea sa votati?

Am si o intrebare de detaliu, cine va credeti ca sa ii cereti socoteala doamnei Silvia, daca a votat cu Iohannis din obligatie sau plictiseala? Nu-mi place sa discut in polemica distanta, dar va lipseste acel minimum de decenta de comportament care face din Bizon un individ detestabil. Nu injurati ca el, dar nici departe nu sunteti.

coana silvio.....

postarile tale sunt pline de disperare.
iti inteleg frustrarea ca astepti ca m0rtu' colacu de 30 de ani dar trebuie sa fii realista, ce vrei tu nu se va intampla in viata asta.

H-cct ai scris din Lehliu ?

Sau tandarei din satra ta

Da-va drac-u de jegosi mincinosi!

Ipocritii naibii!

 

Maimuța vorbește!

Face ce știe și ea pt o manuță din banii psd furați de la romani.

La fel si pygu!!!.)))))

.

Dragilor, Craciunul a venit un pic in avans anul acesta!

Ati tras un loz castigator. Il puteti valida pe 6 decembrie sau il puteti baga in masina de spalat inpreuna cu "blugii".

Nu pot sa cred ca sunteti atat de inconstienti incat sa nu incercati sa vedeti cum ar fi Romania voastra cu cateva zeci de miliarde de euro bine utilizate :)))

Votati PNL. Oferiti-i majoritatea maxima.

 

Cum ar arata Romania cu zeci de miliarde bine furate

Ca asta se pregateste PNL-ul sa faca.

Le lucesc ochii in cap lui Flaca, Fluture, Blaga sau Busoi cand aud de banii aia. Asta se va intampla daca le dai celor de la PNL "majoritate maxima".

PNL trebuie controlat dur ca sa nu ajunga noul PSD, nici poveste sa ii lasi la butoane cu "majoritate maxima". Si asta doar USRPlus pare ca vrea si poate sa faca.

Cam asa

PDL si-au dovedit din plin nivelul de competenta, atunci cand au fost risipite cu nonsalanta fondurile din exercitiul 2007-2013. PDL este perfect integrat in PNL. De ce-ar face altfel de aceasta data?

@ MosGerila Rank user: x5 26.11.2020, 20:20

Stimate MosGerila, sunt onorat nespus ca mi-ati raspuns. Asa cum presedintele a spus ca el are voie sa ignore Constitutia si sa faca campanie pentru PNL, ca liber cetatean pot sa observ falsitatea d-nei Silvia cand spune ca l-a votat cu sila pe Iohannis (nu cum zici dumneata) dar ca acum ii place. La mine a fost fix invers. L-am votat prima data indirect, ca sa nu iasa Ponta, apoi a dezamagit crunt. Am zis ca e om serios, neamt, relatii cu Germania, cu Merkel, ca aduce ceva bun. cand colo ne-am trezit cu Basescu la patrat, chiar mult mai nociv. Comparatiile cu limbajul suburban al lui Bizon, infiltrat pe aici ca sa fie etichetat ca pesedist si sa-si ia injuraturi, sunt total deplasate. niciodata nu trebuie coborat nivelul atat de jos, indiferent cu cine tii. dar nici trolii galbeni de pe aici gen Movici nu sunt mai presus. de dansul nu aveti nimic de zis? cu placutele suedeze si cu insinuari cu tenta vulgara? In rest, va doresc un mandat de 4 ani cu gashka lui Werner care va putea sa-si arate competentele si talentele. de ce sa aveti regrete? mai bine votati peneleul. dar sa nu aud ca va vaitati dupa aia.

Nu ți-e rușine AMBIDEXTRULE, nu ți-e rusine

d e r b e d e u batran ca folosind atatea nick-uri sa te tot iei de mine, blestematule? te tot iei de mine ca sa para că-s mai multi, dar de fapt esti tu, "melițian" nenorocit din Iași!

mos gerila si ...."romania voastra"..

Da mosule bine ca recunosti ca Romania nu e si a ta. Tu ai parasit o in dec 89 ,fugind din calea celor iesiti in strada.Ca securist,care ai distrus destine,daca nu fugeai ai fi fost acum in iad,linga fostii tai stapini ciuruiti.Acelasi tratament ai fi meritat si tu dar ai apucat sa fugi,intr o tara neutra care nu returneaza tradatorii...tu jupuit de viu si dat cu sare ai fi meritat dupa ce ai distrus familii si destine !

@ silvia_h Rank user: x5 26.11.2020, 21:01

cred ca ati gresit persoana. habar nu am despre cine vorbiti si n-am nicio treaba cu zona respectiva. ar fi normal sa va exprimati civilizat in spatiul public. observ ca trolii galbeni de pe aici cand nu le merge spalarea pe creier sau apar postari cu opinii diferite, se ambaleaza imediat sa-i contrazica si sa-i injure pe toti. atata pot, la fel ca cei pe care ii sustin. atat am avut de zis.

RO este o tara africana pe harta Europe care nu are economie

Economia Romaniei:servicii publice, textile, incaltaminte,
produse agricole din RO 30%. RO nu are forta de munca suficienta. Un presedinte foarte mincinos:"Planului National de Redresare si Rezilienta". Daca se desfinteaza UE Romania nu poate exista, romanii vor fugi toti, klaus se refugiaza in Germania, SRI-ul vinde "home land-ul" ia banii si fuge in America. Toate au un inceput si un sfarsit.
Nu se poate supravietui din hotii , minciuni, furat si bani europeni. Fiecare pasare pe limba ei piere. TOTUL A FOST DISTRUS din 1990 cu democratia si capitalismul romanesc

 

@Alexeevici, Back to USSR, Sputnik futinist!

Nu ai ce discuta despre Romania. Nu faci parte din aceasta familie.
Ineaca-ti amarul in votka si manaca-ti castravetele murat traditional.
Romania acumparat toata productia de caviar rusofilitica si o va imparti populatiei, incepand din 6 decembrie!

bai...

bai mosule da p.rost mai esti ma limbricule.Frati n ai ,copii n ai,asta e cel mai bine.Era dezastru sa ai si mostenitori...poate intr o zi cind ci ca tine dispar (natural) Romania va arata altfel.De cind se apropie alegerile ,iarasi ai iesit din vizuina.Foame mare si prin rep helveta.....

Rolul consultarilor este....

de a mai pune in fuctii publice cei mai buni experti de culoare galbena , rosie ...de care vreti. Oameni cu multa experienta in vanzari de chibrituri si hartie igienica. Meritocratii lui peste prajit!

 

cititorule daca esti sau nu

de acord,este optiunea ta,directa personala si cum o mai vrei,dar atunci cand nu esti pro cu cele propuse,nu inseamna sa-o dovedesti aici,printr-o maniera de om prost, oricum sunt convis de asta prin sustinerile care le avansezi.

 

Am tot mai mult respect pentru pres.Iohannis si pentru eficienta sa!

Suma impresionanta pusa la dispozitie de gigantul economic UE se datoreaza,in mare parte,prestantei,presedintelui Romaniei!
Evident un rol esential l-au jucat si expertii de prim rang ai Romaniei in materie de finantari,acreditati la Bruxelles!
Va mai amintiti de cele sase luni in care groteasca figura,Dancila a fost la presedentia rotativa de la UE?
Ei bine,in mod paradoxal a fost un succes desi Dancila nu stie sa vorbeasca bine nici romana,cu atat mai putin o limba de circulatie mondiala!
Cat despre competente...
Ei bine pres.Basescu ,mare cunoscator al realitatilor politice europene,a explicat excelent acest mister:grupul de experti romani de inalta calificare din organismele UE care si-au pus toata competenta in serviciul tarii!
De ce ma refer la acesti experti?
Fondurile europene puse la dispozitia Romaniei nu se pot folosi fara oameni competenti care sa le asigure cadrul legal de absorbtie!
In Romania in anii negri ai guvernarii inepte PSD s-a demonstrat ca mafiotii nu dispun de astfel de experti,aruncand pe fereastra miliardele europene!
Aceasta lipsa de experti trebuie compensata prin aducerea in posturile cheie din ministere a acestor specialisti,care sa asigure asistenta atat organismelor centrale cat si celor locale in atragerea banilor!
Toata sansa Romaniei depinde de cum va vota pe 6 dec.ac. electoratul!
Pe baza experientei clare din trecut,PSD nu poate asigura absorbtia banilor europeni aruncandu-i pe fereastra!
PNL,fara a fi un partid de ingeri,este infinit mai bine dotat cu specialisti,multi scoliti in universitati straine de prestigiu si statsistic,mult mai cinstiti decat mafia psd,care a umplut puscariile cu hoti,corupti etc
Pe 6 dec ac romanii au sansa sa curete de lepre "cel mai corupt parlament din lume"si sa asigure o majoritate PNL-URSR-PMP orientata spre interesele nationale si nu a intereselor de gasca !Teo

 

Totul pana la PNL

N-as fi scris daca nu incepea si campania pentru PNL in a doua parte, care, cica, "are infinit mai multi specialisti ca PSD". Si care sunt aia? Ca avem guvernul PNL in toata splendoarea lui, de genul Anisie, Vela sau Grinda. Poate sunt aia din afara guvernului? Busoi, Blaga, Falca, Fluture? Sau poate va referiti la specialistii locali de genul Erwin Molnar de la Targu Mures?

Nu, PSD e clar ca nu e de votat. Dar nici sa nu imi spuna cineva ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap daca il votez pe Florin Roman, Busoi sau Daniel Constantin, tzutzerul lui Dan Voiculescu, ca nu sunt redus mintal.

Prin planul acesta....

...penele ii va supune pe romani la incercarea de rezilienta,calculand fraiereala absorbita de natarai inainte si dupa impactul maretului plan al partidului comunist national liberal.
Scopul acestui calcul este de a oferi o evaluare a prostiei native a romanilor,si de a stabili cat si cum va fura peneleul Romania,in asa fel incat sa-i aduca pe romani in pragul *** dar sa nu-i distrugă definitiv....inca.
Rezistenta materialelor aplicata multimii de natarai care populeaza si copulează pe plaiurile mioritice.Autori:klaus+pnl

 

Cam asa

incepea si guvernarea din 2017, cu o declaratie de tipul
"In urmatorii ani vom avea parte de o dezvoltare accelerata".

tot ce am putut vedea a fost o prabusire accelerata. se va repeta povestea?

 

He,he,cum ar spune giroscoapa...

citezi din clasici in zeghe?sa ne pregatim pentru ordonanta 13 reloaded,cu cioclii dancu&cioclos la guvernare?am auzit ca azi borna si-a lansat programul covid,da' editia 19...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor