Marturii inedite: De ce s-a costumat Klaus Iohannis in Santa Claus

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 17:50
5888 citiri
Marturii inedite: De ce s-a costumat Klaus Iohannis in Santa Claus
Foto: Facebok/ Klaus Iohannis

Presedintele ales Klaus Iohannis povesteste un episod inedit petrecut cu ani in urma cand, la rugamintea lui James Rosapepe, fost ambasador american la Bucuresti, a imbracat costumul de Mos Craciun.

In cartea sa autobiografica, Iohannis povesteste care a fost impresia lui atunci cand a citit volumul "Dracula is dead", semnata de James Rosapepe si sotia acestuia, Sheila Kast, reporter la un post de radio din Maryland, SUA.

"Cartea celor doi a fost publicata odata cu sarbatorirea a 20 de ani de la caderea comunismului in Europa si este, in mare parte, o colectie de momemorii din perioada de ambasador a lui Rosapepe (1998-2001). (...)

Imi amintesc de faptul ca m-a amuzat sa aflu din carte ca Sheilei Kast i se parea ca seman cu Arnold Schwarzenegger si mi-a facut placere sa dau peste niste randuri care afirma lucruri pe care eu le-am sustinut dintotdeauna: faptul ca etnia nu este o piedica atunci cand o comunitate vrea sa se coaguleze in jurul unui lider care-i urmareste binele. M-a amuzat, trebuie sa recunosc, sa gasesc in cartea celor doi o poza in care apar alaturi de ambasadorul SUA, costumati in Mos Craciun si cersind cate un banut, pe strazile Sibiului, pentru o organizatie umanitara fondata de sora Mary Rose Christy", scrie Iohannis in cartea sa, "Pas cu Pas".

Klaus Iohannis, marturii despre prima intalnire cu Angela Merkel

Presedintele mai mentioneaza ca Mary Rose Christy a venit in Romania la inceputul anilor '90 si a fondat un ONG al carui scop era sa ii ajute pe copiii din orfelinate.

"Faptul ca am imbracat, cu ani in urma, la rugamintea lui James Rosapepe, costumul de Mos Craciun pentru cauza ei a fost doar un semn exterior al adeziunii la astfel de initiative, pe care le-am sprijinit de fiecare data cand a fost nevoie", mai noteaza Klaus Iohannis.

A dat 3 ore autografe

Klaus Iohannis si-a lansat cartea, miercuri, la Targul de Carte Gaudeamus, in fata unui public foarte numeros. Presedintele ales al romanilor a dat, timp de trei ore, peste 2.000 de autografe.

Joi dimineata, Iohannis le-a multumit pe Facebook tuturor celor care au venit la lansare.

"Le multumesc miilor de oameni care au venit ieri la lansarea mea de la Targul de carte Gaudeamus 2014. Am fost profund miscat de acest val de simpatie. Le sunt recunoscator pentru efortul pe care l-au facut si pentru increderea nestirbita.

Vreau sa va asigur pe toti ca aceasta carte va avea si o a doua editie, completata si adaugita. Voi lucra in curAnd, dupa investire, la un capitol distinct in care voi vorbi despre oamenii pe care i-am intAlnit in aceste luni si care mi-au transmis gandurile lor, despre speranta Romaniei lucrului bine facut, despre incredere si despre aceasta poveste de succes care a fost campania mea pentru prezidentiale. Voi vorbi despre cum, pas cu pas, ne-am luat tara inapoi!", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Saptamana aceasta, cartea lui Klaus Iohannis a intrat direct pe locul intai in topul eBooks, chiar daca a fost disponibila pentru cititori inca de pe data de 9 octombrie.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Iohannis Moc Craciun, #carte autobiografica Iohannis , #presedinte
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Ponta nu are carti lansate,numai lucrari plagiate. El este unh EXIT.