Mesajul lui Iohannis pentru noul Guvern de la Chisinau

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 10:14
2538 citiri
Mesajul lui Iohannis pentru noul Guvern de la Chisinau
Foto: Arhiva Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi dimineata, un mesaj referitor la situatia de peste Prut, unde miercuri dupa-amiaza Parlamentul a votat noul Guvern condus de Pavel Filip, iar la miez de noapte, in secret, a avut loc ceremonia de investitura pe fondul unor violente proteste de strada.

"Prin investirea noului Guvern, care isi declara prioritara optiunea proeuropeana, Republica Moldova a realizat un pas important in depasirea crizei politice. Stabilitatea acestui stat este importanta atat pentru Romania, cat si pentru Uniunea Europeana.

Noul Guvern de la Chisinau are foarte mult de lucru in perioada urmatoare, reforme importante trebuind sa fie demarate si realizate", a transmis seful statului roman, potrivit unui comunicat remis joi Ziare.com.

Furia moldovenilor in imagini: Cum a fost batut fostul premier Mihai Ghimpu (Video)

Iohannis a mai spus ca urmareste "cu atentie evolutia de pe scena politica de la Chisinau" si i-a asigurat "pe partenerii nostri de intregul sprijin al Romaniei".

Moldova are guvern nou investit secret, in miez de noapte. Prima reactie oficiala de la Bucuresti

Cabinetul Filip a primit, miercuri, votul de investitura, in cadrul unei sedinte tensionate, Republica Moldova evitand, astfel, declansarea alegerilor anticipate.

Sute de persoane s-au adunat, ulterior, in fata Parlamentului de la Chisinau pentru a denunta Guvernul lui Pavel Filip, membru al Partidului Democrat (PDM).

Protestatarii au rupt bariera improvizata de protectie instalata de politie, iar unii manifestanti s-au imbrancit cu agenti ai fortelor de ordine. Un grup de manifestanti a reusit sa patrunda chiar in cladirea Parlamentului. Apoi, protestatarii au inceput sa ii ia pe sus pe politisti si sa ii evacueze din cladire.

Moldova fierbe: Violente la Parlament, politicieni agresati si juramant la miez de noapte - se anunta noi proteste

Situatia a degenerat, iar la Parlamentul de la Chisinau s-a instalat haosul. Politicienii au fost evacuati printr-o iesire secreta. Ulterior, demonstrantii au parasit cladirea.

Desi initial se anuntase ca depunerea juramantului ce trebuia sa aiba loc in aceeasi seara a fost amanata, investirea noului Guvern a avut loc la miez de noapte, in secret.

A.S.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Klaus Iohannis reforme Republica Moldova, #Republica Moldova Guvern Filip proteste , #presedinte
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
CV-ul premierului Pavel Filip propus de oligarhul Plahotniuc/Ulinici